Česká spořitelna posílila svůj tým telefonních bankéřů o 55 na 350

Klientské centrum Finanční skupiny ČS v Prostějově prošlo na přelomu roku rekonstrukcí – přibyly nové prostory, zvýšil se počet zaměstnanců. V Klientském centru ČS pracuje nyní 350 lidí, Česká spořitelna tak patří k nejvýznamnějším zaměstnavatelům v Prostějově. Klientské centrum zajišťuje zejména klientský telefonní servis pro celou Finanční skupinu ČS, na starosti má ale mnoho dalších činností. Loni jeho zaměstnanci vyřídili více než 5,5 mil. telefonátů a odpověděli na 50 tisíc e-mailových dotazů. Nové prostory Klientského centra České spořitelny dnes odpoledne symbolicky otevře starosta Prostějova Jan Tesař.

„Kapacitní posílení Klientského centra ČS na přelomu roku přineslo 55 nových míst. Mezi našimi zaměstnanci převažují ženy, věkový průměr je 32 let,“ uvedl Radek Bedřich, ředitel Klientského centra České spořitelny. „Zaměstnanci prochází odbornými školeními, která je naučí nejen znalostem z oblasti poskytovaných bankovních služeb, ale i výborné profesionální komunikaci s klienty. Práce v Klientském centru navíc nabízí možnost prakticky využít znalost angličtiny, protože služby poskytujeme i v tomto jazyce“, dodal Bedřich.

Rozsah činností Klientského centra ČS se v průběhu necelých sedmi let jeho existence neustále rozšiřuje. Vedle obsluhy klientských telefonních linek celé Finanční skupiny České spořitelny a klientských e-mailových schránek přijímá Klientské centrum také reklamace, zajišťuje telemarketingové aktivity banky, telefonicky upomíná dlužníky nebo sjednává schůzky klientů v pobočkách. Připravuje se také vznik samostatného oddělení pro podporu komerčních klientů.

Důležité služby poskytuje Klientské centrum v oblasti přímého bankovnictví ČS. Uživatelům služby SERVIS 24 Telebanking jsou k dispozici telefonní bankéři a automatická hlasová služba v nepřetržitém provozu. Klientské centrum je také jediným místem, kde si lidé mohou odblokovat přístup do služby SERVIS 24. Telefonní bankéři na požádání zajistí i znovuvygenerování a zaslání bezpečnostních údajů k této službě.