Česká spořitelna pořádá konferenci "Význam zahraničních investic pro malé a střední firmy"

Česká spořitelna pořádá ve čtvrtek 15. května 2003 konferenci „ Význam zahraničních investic pro malé a střední podniky“. Konference se bude konat pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v manažerském centru – CMC Residence and Conference Inn v Čelákovicích. Záměrem konference je poskytnout prostor k diskusi o příležitostech malých a středních firem v oblasti spojené s přímými zahraničními investicemi. Vedle tématu zahraničních investic na konferenci zazní příspěvky týkající se podpory a financování malých a středních firem.

„Malé a střední firmy patří mezi klíčové skupiny klientů, na které se zaměřuje nejen banka, ale celá Finanční skupina České spořitelny. V roce 2000 jsme zahájili sérii TOP Programů, mimo jiné TOP Podnik, TOP Export a TOP Kapitál, které jsou určeny právě malým a středním podnikům. Cílem je umožnit přístup těchto firem k výhodnému financování jejich investic a exportních aktivit a ke kapitálovým zdrojům“, uvedl Gernot Mittendorfer, člen představenstva a náměstek generálního ředitele.

Konferenci zahájí, společně s předsedou představenstva a generálním ředitelem České spořitelny Jackem Stackem, náměstek ministra průmyslu a obchodu Zdeněk Vorlíček. Dále budou prezentovat čelní představitelé konsorcia Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, delegace Evropské komise v České republice, agentury CzechInvest a dalších subjektů.

Klára Gajdušková,
Tisková mluvčí ČS, a.s.