Česká spořitelna nabízí speciální hypotéku Podnikatel

Česká spořitelna zahájila od května 2005 prodej atraktivního hypotečního produktu – hypotéka Podnikatel. Tato hypotéka je určena fyzickým osobám s příjmy z podnikání. Hlavní charakteristikou produktu je akceptace příjmu klienta ve formě podílu na jeho ročním obratu z podnikatelské činnosti. Hypotéka Podnikatel je určena na pořízení nemovitosti na bydlení vlastní nebo své rodiny, tedy nikoli na financování podnikání.

Doplňujeme naše hypoteční služby o novou nabídku. Plně si uvědomujeme fakt, že ke konci minulého roku bylo v Česku registrováno přes 1,7 milionu podnikatelů. Řada z nich, zvlášť těch menších, nemá zatím dostatečně vysoký zisk z podnikání na to, aby mohli uspět při žádosti o hypotéku, posuzované tradičním způsobem. Proto tomuto segmentu klientů vycházíme vstříc, přičemž jako příjem akceptujeme 20 % jejich ročního obratu, uvedl Kamil Kosman, ředitel úseku financování nemovitostí a hypoték.

Hypotéku Podnikatel poskytuje Česká spořitelna s aktuálně garantovanou úrokovou sazbou 3,49 % p.a. při fixaci sazby na jeden rok a 4,99 % p.a. s pětiletou fixací sazby. Klienti mají možnost zvolit kromě tradiční fixace sazby na 1 rok či na 5 a 10 let i fixace na 2, 3, 4 roky a na 15 a 20 let. Úvěr je možné čerpat až do výše 6 milionů Kč, přičemž minimální výše úvěru není určena.

Česká spořitelna je již několik let lídrem na českém hypotečním trhu – celkový tržní podíl ČS co do objemu všech poskytnutých hypoték činil v minulém roce 40 % a co do počtu hypoték 35 %.

Klára Gajdušková
Tisková mluvčí ČS, a.s.