Česká spořitelna nabízí na svých pobočkách úvěrové životní pojištění HYPOTÉKA

Česká spořitelna ve spolupráci s Pojišťovnou České spořitelny připravila začátkem srpna pro klienty, kteří žádají o hypoteční nebo jiný úvěr nové úvěrové životní pojištění HYPOTÉKA. Navazuje tak na stávající úspěšné úvěrové životní pojištění, které nabízelo klientům krytí pojistných rizik smrti a vyjmenovaných vážných onemocnění. Nové pojištění nabízí nad rámec zmíněných rizik krytí nenadálých problémů jako jsou dlouhodobá pracovní neschopnost a plná invalidita. Díky novému úvěrovému životnímu pojištění získá klient a jeho rodina jistotu, že v případě zdravotních komplikací převezme splácení úvěru pojišťovna.

Výrazně byl zjednodušen proces zdravotního zkoumání u hypotečních úvěrů do částky 2,5 mil. Kč. V těchto případech klient vyplní na pobočkách České spořitelny pouze stručný Zdravotní dotazník. Pokud klient nemá žádné zdravotní komplikace, poradce s klientem ihned sjedná návrh pojistky bez nutnosti návštěvy lékaře.

Přistoupili jsme k rozšíření krytí pojistných rizik na základě poptávky našich klientů, kteří chtějí sebe a svoji rodinu daleko více zajistit pro případ nenadálých událostí, které sebou život přináší. Zavedením Zdravotního dotazníku jsme udělali vstřícný krok ke klientům a odstranili jsme tak zbytečné administrativní úkony a neúměrné nároky na čas a náklady klienta. Celý proces vyřízení pojištění a hypotéky se velmi zjednoduší a urychlí. Rychlost a kvalita služeb jsou základním mottem České spořitelny realizovaným ve prospěch klientů, řekl Kamil Kosman, ředitel úseku financování nemovitostí a hypoték ČS.

Úvěrové životní pojištění je mezi klienty hypotečních úvěrů ČS velmi oblíbené. Za první pololetí letošního roku ho využilo 66 % klientů, kteří si sjednali hypoteční úvěr.

Nové pojištění je určeno všem klientům ve věku 18 až 69 let, kteří žádají o jakýkoli úvěr u České spořitelny. Pojistná doba je shodná s dobou splácení úvěru. Minimální platba pojistného činí 300 Kč. Základním pojistným rizikem je pojištění pro případ smrti. K volitelným pojištěným rizikům patří pojištění pro případ plné invalidity z důvodu úrazu nebo nemoci, pojištění velmi vážných onemocnění či pojištění pro případ dlouhodobé pracovní neschopnosti. Může být poskytnuto i klientům, kterým již hypoteční či jiný úvěr byl poskytnut.