Česká spořitelna má nejvíce uživatelů internetového bankovnictví v ČR - 200 tisíc

Počet uživatelů služby Servis24 Internetbanking, kterou Česká spořitelna nabízí od konce minulého roku, dosáhl k dnešnímu dni 203 000. Rostoucí zájem klientů dokazuje vysokou kvalitu této služby a Česká spořitelna očekává, že do konce letošního roku počet klientů služby Internetbanking dosáhne 250 000.

Nejen ve světě, ale i u nás zažívají nyní služby přímého bankovnictví, pomocí nichž lze obsluhovat účty bez nutnosti návštěvy pobočky prostřednictvím telefonu či internetu, velký rozkvět. Internetbanking České spořitelny patří mezi nejmodernější služby přímého bankovnictví na trhu. Je jednoduchý na ovládání a orientaci, bezpečný a umožňuje realizovat celou škálu služeb: od běžných transakcí na účtech přes informace o úvěrových, hypotečních a majetkových účtech až po nákup a prodej podílových listů, uvedl Aleš Mamica, ředitel úseku Přímé bankovnictví.

Službu Servis24 Telebanking, kterou nabízí Česká spořitelna od podzimu 2001, využívá nyní již více než 415 000 klientů. Počet klientů, kteří ovládají svůj účet pomocí mobilního telefonu prostřednictvím služby GSM banking SIM Toolkit, přesahuje 70 000. Celkově se nyní přímé bankovnictví pro občany podílí na počtu všech klientských transakcí v České spořitelně více než 30%. U jednotlivých služeb přímého bankovnictví pak tento podíl činí: Servis24 Internetbanking – 54%, Servis24 Telebankinng – 34 % a GSM banking SIM Toolkit – 12 %.

Používání služeb přímého bankovnictví je nejen velmi pohodlné a časově nenáročné, ale zároveň výrazně cenově zvýhodněné. Česká spořitelna nabízí tyto služby zcela zdarma jako součást výhodných produktových balíčků jako je Komplexní program, Výhodný program či studentský program Student+. Cenově zvýhodněné jsou i transakce na účtech, které klienti provádějí přes telefon či počítač.

Služba Servis24 Internetbanking České spořitelny byla oceněna jako Finanční produkt roku 2002 a v dubnu letošního roku získala ocenění v rámci soutěže Zlatá koruna.

Externí komunikace
České spořitelny, a.s.