Česká spořitelna je vítězem veřejné soutěže České pošty

Nabídka České spořitelny zvítězila ve veřejné soutěži vypsané Českou poštou v říjnu loňského roku na financování výstavby sběrného přepravního uzlu pro třídění a manipulaci listovních zásilek a balíků v Brně. K financování tohoto projektu poskytne Česká spořitelna České poště dlouhodobý investiční úvěr se splatností do 31. 1. 2014 ve výši 708 mil. Kč. Smlouva o úvěru byla oběma stranami podepsána na začátku února 2006 v Praze.

Velice nás těší, že jsme obstáli v tak silné konkurenci. Potvrdila se tak naše pozice lídra na trhu v oblasti financování veřejného sektoru, uvedl Milan Hašek, ředitel úseku Komunální financování. Česká spořitelna spolupracuje s Českou poštou již řadu let. Úspěch v soutěži na financování dále umožní prohloubit spolupráci s tímto významným klientem, dodal.

Česká spořitelna je vedoucí financující banka pro veřejný sektor, města a obce a rovněž spravuje státní dotační programy (ministerstva a mimorozpočtové fondy). Česká spořitelna nabízí vedle dlouhodobých investičních úvěrů, které tvořily většinu poskytnutých produktů v loňském roce, také nástroje jako například investiční úvěry krátkodobé a střednědobé, hypoteční úvěry, odkupy pohledávek a směnek, poskytování platebních terminálů obecním úřadům, financování rozvoje regionální dopravní sítě (Program Silnice), regenerace panelových sídlišť (Program Panel), financování projektů dotovaných EU a ČR (EU Program Region) aj. Česká spořitelna má rovněž specializovaný útvar pro financování projektů partnerství veřejného a soukromého sektoru (PPP).