Česká spořitelna je opět generálním partnerem festivalu Khamoro

Již počtvrté se Česká spořitelna stala generálním partnerem Světového romského festivalu Khamoro, který patří k nejprestižnějším romským projektům na místní i mezinárodní úrovni. Sedmý ročník tohoto festivalu se uskuteční v Praze od 23. do 28. května 2005.

Rok co rok festival poutá větší zájem nejen u nás, ale prostřednictvím médií i v řadě evropských zemích. Jsme velmi rádi, že můžeme na tomto jedinečném festivalu spolupracovat i letos a přivítat tak romské umělce z celého světa, uvedl ředitel odboru sponzoringu České spořitelny Karel Machytka.

Od svého vzniku v roce 1999 se tento týdenní svátek Romů a jejich kultury stal součástí pražského kulturního života. Návštěvníkům nabízí pestrou přehlídku toho nejlepšího z tradiční a jazzové romské hudby z celého světa v klubech Roxy a Reduta, odborné semináře, vernisáže výstavy obrazů, přednášky o historii Romů, filmové projekce atp.

I letos se centrum Prahy roztančí rytmy živé romské hudby při slavnostním defilé účinkujících skupin z České republiky, Indie, Finska, Rakouska, Bulharska, Ukrajiny, Polska, Brazílie, Slovenské republiky, Nizozemí, Maďarska, Francie, Velké Británie, Belgie, Ruska a Makedonie. Festival zahrnuje 19 programů, které budou ukončeny galakoncertem tradiční romské hudby ve velkém sále Lucerny.

Klára Gajdušková
Tisková mluvčí ČS, a.s.