Česká spořitelna je nejštědřejším bankovním ústavem v České republice

Česká spořitelna získala v rámci žebříčku TOP Firemní Filantrop 2007, který připravilo Fórum dárců, druhé místo v kategorii Absolutní objem poukázaných prostředků a s více než 59 miliony Kč se opět stala nejštědřejším bankovním ústavem v České republice. Oproti dvěma předcházejícím ročníkům ankety si tak v celkovém hodnocení polepšila o dvě příčky.

Slavnostní předání cen proběhlo ve čtvrtek, 25. října 2007 v Pantheonu Národního muzea v Praze. Na programu večera bylo vyhlášení vítězů v kategoriích Absolutní objem poukázaných prostředků, Poměr darovaných prostředků k hrubému zisku, Výjimečný projekt, 0cenění za zapojování zaměstnanců do charitativních projektů, Cena Fóra dárců pro novináře a Speciální poděkování Fóra dárců.

TOP Firemní Filantrop je v České republice jediným žebříčkem, který sleduje firemní dárce podle objemu rozdělených prostředků. Je každoročně vyhlašován občanským sdružením Fórum dárců, které chce jeho prostřednictvím ocenit firmy zabývající se podporou veřejně prospěšných projektů.

Pro výkaznictví obecně prospěšných projektů používá Česká spořitelna spolu s více než desítkou dalších průkopnickými firem metodiku Standard odpovědná firma, která umí celkové náklady na tyto projekty vyčíslit a změřit jejich účinky.