Česká spořitelna bodovala v soutěži Banka roku – je Nejdůvěryhodnější bankou, Bankou roku a její generální ředitel je Bankéřem roku

Česká spořitelna získala v soutěži Fincentrum Banka roku 2009 titul Banka roku, v hlasování veřejnosti byla zvolena Nejdůvěryhodnější bankou roku a titul Bankéř roku získal generální ředitel České spořitelny Gernot Mittendorfer. Titul Nejdůvěryhodnější banka roku obhájila Česká spořitelna už pošesté v řadě. V žebříčcích hodnotících jednotlivé bankovní produkty se umístily také Ideální hypotéka České spořitelny (třetí v kategorii hypoték) a Půjčka České spořitelny (druhá v kategorii úvěrů).

Vedle toho se Česká spořitelna umístila na třetím místě v kategorii Nejdynamičtější banka roku. Na „medailové pozice“ této kategorie se banka vrátila poprvé od roku 2005.

Česká spořitelna získala titul Banka roku naposledy v roce 2006. Od té doby se snažíme neusnout na vavřínech a neustále připravovat pro naše klienty takové produkty, které budou co nejlépe vyhovovat jejich potřebám. Nasloucháme, když klienti říkají, co chtějí. Proto si velmi vážíme ocenění naší Ideální hypotéky a Půjčky České spořitelny, uvedl generální ředitel a předseda představenstva České spořitelny Gernot Mittendorfer, Samostatnou kapitolou je pro nás titul Nejdůvěryhodnější banka roku, který v posledních letech opakovaně získáváme. Je to nesmírně zavazující a o to více si uvědomujeme, že kvalitní bankovnictví se bez důvěry neobejde, dodal Gernot Mittendorfer.

Titul Nejdůvěryhodnější banka roku se uděluje na základě hlasování veřejnosti, titul Bankéř roku volí hlasováním zástupci bank a o ostatních titulech rozhoduje odborná porota.

Cílem soutěže Fincentrum Banka roku 2009 je ocenění služeb a produktů bank působících v České republice. Základním kritériem je zaměření bank na drobnou klientelu. O vítězích deseti z dvanácti kategorií rozhoduje odborná porota. Letos jde již o osmý ročník soutěže. Více na www.bankaroku.cz