Česká skupina S&T zvýšila obrat v prvním čtvrtletí o 31 procent

Česká technologická skupina SaT, kterou vlastní nadnárodní koncern SaT AG, dosáhla během prvního čtvrtletí 2007 obratu ve výši 221 milionů korun, což oproti srovnatelnému období roku 2006 představuje nárůst o 31 procent.

Na rapidním růstu tuzemské skupiny SaT se podílely zejména zakázky pro výrobní sektor a bankovnictví. Další dynamiku růstu podpoří mimo jiné specializované informační systémy na platformě SAP, které budou zaměřeny na segment středně velkých firem, komentoval růst v prvním čtvrtletí generální ředitel české skupiny SaT Jiří Košťál.

Nadnárodní společnost SaT AG (SaT AG) se sídlem ve Vídni, která vlastní stoprocentní podíl v české skupině SaT, dosáhla během prvního čtvrtletí 2007 obratu ve výši 2,9 miliardy korun (104,4 milionů eur)*.

SaT v Česku zaměstnává téměř 300 pracovníků a má pobočky v osmi městech po celé republice. Do tuzemské skupiny SaT patří společnosti SaT CZ, servisní společnost GCC Services a dodavatel lékařské techniky SaT Plus.

SaT a SAP se intenzivně zaměří na středně velké firmy

Ve spolupráci se společností SAP zaútočí SaT v nadnárodním měřítku na středně velké firmy s nabídkou specializovaných informačních systémů. V Česku například společnost SaT nyní uvádí na trh nový informační systém SmartBuilding založený na platformě SAP, který je určený pro stavební organizace. SmartBUILDING umožní stavebním organizacím včetně developerů řídit i ty nejsložitější stavební projekty, uvedl marketingový ředitel SaT Otta Matoušek.

Cílem podobných marketingových a prodejních projektů je rozšířit počet středně velkých firem, které budou využívat předpřipravená SAP řešení, která mohou být implementována rychle a za minimálních nákladů.

Skupina SaT patří mezi celosvětové lídry v poskytování informačních systémů na platformě SAP. Pozice firmy se nedávno navíc ještě více upevnila díky akvizici poradenské společnosti IMG, která patřila v oblasti IT řešení na bázi SAP k celosvětové špičce.