Česká pojišťovna se postará o klienty CK Asotour

Praha (11. srpna 2006) – V souvislosti s úpadkem kladenské cestovní kanceláře Asotour je Česká pojišťovna připravena dostát svým závazkům a vyplatit klientům této CK pojistné plnění podle zákonných podmínek pojištění záruky pro případ úpadku CK.

Česká pojišťovna je ve spojení s asistenční službou EUROALARM Assistance Prague, která nyní řeší s majitelem CK Asotour a klienty cestovní kanceláře nastalou situaci. Ti, kteří do zahraničí ještě neodjeli, ale už zájezd celý nebo částečně zaplatili, si mohou stáhnout z internetové stránky ČP formulář, který se jmenuje „Oznámení o pojistné události“ (http://www.cpoj.cz/default.aspx?…) a po jeho vyplnění jej zaslat na adresu asistenční služby. Oznámení o pojistné události mohou klienti CK Asotour posílat asistenční službě během následujících šesti měsíců. Po uplynutí šestiměsíční lhůty mohou klienti CK Asotour očekávat od České pojišťovny své peníze. Podle našich informací se tento postup týká několika desítek klientů CK. O bezpečný návrat 46 osob, které jsou ještě na dovolené v Itálii a Řecku, se CK postarala, pokud by však při jejich cestě zpět nastaly nějaké problémy, je Česká pojišťovna připravena repatriaci zajistit.

Proti úpadku je u ČP pojištěno 84 cestovních kanceláří. ČP dosud z titulu pojištění proti úpadku řešila dvě pojistné události klientů menších cestovních kanceláří Connexion Voyages a ETM-tour loni v létě.

Česká pojišťovna je největší domácí pojišťovací ústav s tržním podílem 36 procent. Má základní kapitál téměř 3 miliardy korun a spravuje přes 13 milionů pojistných smluv. Česká pojišťovna patří do mezinárodní finanční skupiny PPF, která úspěšně spravuje aktiva v hodnotě přibližně 250 mld. Kč. Jediným akcionářem ČP je společnost PPF Group N. V.