Česká pojišťovna je nejoblíbenější finanční institucí roku 2004

Praha (7. prosince 2004) – V soutěži Zlatý Měšec 2004 získala ČP stejně jako v minulém roce absolutně nejvyšší počet hlasů čtenářů serveru Měšec a zvítězila také v kategorii Pojišťovna. Úspěšné byly také její dceřiné společnosti, které v anketě získaly dvě první, jedno druhé a jedno třetí místo.

Získané ocenění je pro nás důkazem toho, že klienti oceňují výrazné zvýšení kvality našich služeb a širokou produktovou nabídku, kterou neustále modernizujeme, uvedl Richard Kapsa, ředitel odboru komunikace ČP. Novou úroveň kvality služeb České pojišťovny ocenila v nedávné důvodové zprávě ke zvýšení ratingu ČP rovněž mezinárodní ratingová agentura Standard & Poor´s.

Mezi penzijními fondy zvítězil Penzijní fond ČP, na stejný stupínek dosáhla v kategorii Úvěrová společnost firma Home Credit Finance. Mezi bankami skončila eBanka stejně jako loni na druhém místě, ČP Invest byl v kategorii Investiční společnost třetí.

Zlatý Měšec 2004 byl rozdělen do osmi kategorií (banka, pojišťovna, stavební spořitelna, obchodník s CP, penzijní fond, úvěrová společnost, leasingová společnost a investiční společnost.). Podrobnosti o soutěži naleznete na internetových stránkách http://zlaty.mesec.cz/.

Česká pojišťovna spravuje 14,5 milionu pojistných smluv a s 39 % tržního podílu je největší pojišťovnou v České republice. Hlavním akcionářem České pojišťovny je společnost CESPO B.V. ze skupiny PPF. Podíl skupiny PPF na základním kapitálu ČP dosahuje 97,7 procenta.