Česká asociace pojišťoven se rozrůstá

Praha, 3. 4. 2007– Shromáždění členů České asociace pojišťoven (ČAP) přijalo za členy dvě další pojišťovny. V plánu činnosti na letošní rok byly přijaty nové úkoly a schváleny zásadní organizační změny.

Novými členy ČAP se od 28. 3. 2007 staly AEGON pojišťovna, a. s., a Pojišťovna VZP, a. s.

AEGON pojišťovna, a. s., patří do mezinárodní finanční skupiny AEGON. Na českém trhu zahájila tato pojišťovna činnost v dubnu 2005. Specializuje se především na prodej investičního životního pojištění, které v roce 2005 tvořilo 96 procent celkového objemu obchodu.

Pojišťovna VZP, a. s., působí na českém trhu od května 2004. Její činnost je zaměřena zejména na pojištění léčebných výloh do zahraničí, cestovní pojištění, a zdravotní pojištění cizinců. Jediným akcionářem společnosti je Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.

Shromáždění členů ČAP schválilo nové znění stanov. K nejdůležitějším změnám patří doplnění povinnosti člena dodržovat Kodex etiky v pojišťovnictví, zpřesnění role prezidia a výkonného ředitele ve vazbě na provoz a činnost ČAP a úprava postavení přidružených členů v ČAP.

Shromáždění členů ČAP podpořilo hlavní úkoly asociace, které jsou zaměřeny kromě oblasti legislativy, zejména na aktivity v problematice boje s pojistným podvodem, vzdělávání a větší informovanost spotřebitelů o problematice pojistných produktů a pojišťovnictví komplexně. Současně ČAP zvýší svou angažovanost v oblasti dodržování principů etiky na pojistném trhu.