Česká asociace pojišťoven na nové adrese s novým logem

Praha (17. prosince 2006) - Od 1. 12. 2006 změnila Česká asociace pojišťoven (ČAP) svoje sídlo – přestěhovala se do budovy City Empiria v Praze 4 - Pankrác.

Změna sídla byla uskutečněna v rámci nové strategie změny stylu práce, vnitřní i vnější kultury asociace, jejímž výsledkem je kromě personální i procesní restrukturalizace také potřeba nově uspořádat pracovní místa pro racionalizaci činnosti asociace.

Současně se změnou sídla bylo upraveno a modernizováno logo ČAP. Nové logo navazuje na charakter předchozího symbolu, používaného13 let, je však dynamičtější a více odpovídá charakteru současného moderního pojetí pojišťovnictví i vlastní asociace. Symbol kooperace mezi členskými pojišťovnami naznačuje „deštník“ v podobě písmen „a“ a „p“, přičemž písmeno „č“ symbolizuje komunikující osobu. Autorem loga je známý výtvarník Pavel Rakušan.

„Moderní logo i moderní kancelářské prostory nám dávají základní předpoklad pro úspěšnou realizaci probíhajících změn naší interní kultury a vnější identity. Cílem těchto změn je aktivní pozitivní komunikace, výraznější zviditelňování pojistného trhu a větší ochrana zájmů pojišťoven i jejich klientů,“ říká Tomáš Síkora, generální tajemník ČAP.

Česká asociace pojišťoven je zájmovým sdružením 26 komerčních pojišťoven, jejichž podíl na celkovém předepsaném pojistném v ČR je zhruba 98 %. Posláním asociace je zastupovat, hájit a prosazovat zájmy pojišťoven i jejich klientů ve vztahu k orgánům státní správy, dalším právním subjektům i ve vztahu k zahraničí, a podporovat tak rozvoj pojišťovnictví a pojistného trhu v České republice.