Ceny pro nejlepší studentské ekonomické eseje mají své majitele

Daňová reforma, pohled ekonoma na Olympiádu v Praze a dopady na českou ekonomiku po přijetí Eura – to byla témata vítězných esejů, jejichž autory včera na půdě Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze odměnili zástupci vyhlašovatele soutěže, firmy Ernst & Young. Autoři prvních tří esejů získají kromě peněžité odměny zejména možnost dál spolupracovat s daňovým oddělením firmy.

„Soutěž o nejzajímavější esej jsme vyhlásili v České republice poprvé. Záměrně jsme vybrali aktuální a praktická témata a musím říct, že jsme byli příjemně překvapeni, jak si s nimi studenti poradili,“ říká Libor Frýzek, vedoucí oddělení daňového poradenství Ernst& Young a dodává: „Pro firmu našeho typu je čím dál důležitější vyhledávat talenty a vychovávat si budoucí experty již na vysokých školách.“

„Pro studenty je důležité, aby získané poznatky byli schopni už v průběhu studia zasadit do aktuálního společenského kontextu. Pro nás jsou pak výsledky našich studentů v podobných soutěžích cennou zpětnou vazbou pro budoucí výuku,“ říká Alena Vančurová, vedoucí katedry veřejných financí Vysoké školy ekonomické v Praze.

Soutěž o nejzajímavější esej byla určena studentům 4. a 5. ročníků vysokých škol, firma Ernst & Young ji ve spolupráci s katedrou veřejných financí VŠE vyhlásila letos v květnu. Studenti mohli zvolit z následujících té­mat:

Daňová reforma – pro a proti
Olympiáda v Praze – ano či ne, pohled ekonoma
Přijetí Eura – dopady na českou ekonomiku