Cena silové elektřiny od RWE klesne až o 11 %

[Tisková zpráva] Cena silové elektřiny pro zákazníky RWE z řad domácností, podnikatelů a malých firem klesne od 1. ledna příštího roku o 3 až 11 %. I v roce 2011 tak bude o 10 % levnější u nejběžnějších tarifů D01d a D02d a o 5 % nižší u ostatních tarifů oproti tradičním dodavatelům v jednotlivých regionech.

>    RWE bude u nejběžnějších tarifů levnější o 10 % i příští rok

>    Zákazník s průměrnou spotřebou v bytě ušetří s RWE téměř 900 korun

>    Výhodnější ceny bude RWE účtovat i stávajícím zákazníkům

„Jako nový hráč si chceme v silně konkurenčním prostředí udržet výhodu atraktivní cenové nabídky oproti dominantním dodavatelům, se kterou jsme vstoupili na trh v květnu tohoto roku,“ uvedl obchodní ředitel a člen představenstva RWE Transgas Tomáš Varcop.

V porovnání s ceníkem největšího hráče na trhu (ČEZ) zákazník, který žije v bytě s průměrnou spotřebou elektřiny (3,5 MWh – svícení a běžné spotřebiče), ušetří s RWE 892 korun. V případě, že využije aktuální nabídku RWE a přihlásí ještě další odběrné místo (např. další byt, chalupu), získá bonus Sdružuj ve výši 400 korun a ročně s RWE ušetří 1292 korun. Celková úspora za obě odběrná místa potom přesáhne 2 tisíce korun. Domácnost žijící v domě, která elektřinou ohřívá vodu (2 MWh vysoký tarif/4 Mwh nízký tarif) ušetří s RWE 756 korun.

Nové výhodnější ceny budou automaticky platit také pro stávající zákazníky RWE, kteří letos uzavřeli smlouvu na dodávku elektřiny v produktové řadě Garant 2011. „Plníme tím slib, který jsme zákazníkům dali formou Garance nezvýšení ceny. V podmínkách je totiž uvedeno, že v případě příznivého vývoje může cena  i klesnout,“ vysvětlil Varcop.

Od květnového vstupu na trh RWE získala už přes 30 tisíc zákazníků. Energetická skupina tak splnila svůj cíl pro letošní rok, který si v segmentu domácností stanovila na 20 tisíc smluv do konce roku. „Dobře nám fungují zvolené prodejní kanály, například nová zákaznická centra v nákupních pasážích. Věříme, že výhodná cena a garance jejího nezvýšení k RWE přilákají další desítky tisíc zákazníků v příštím roce,“ dodal Tomáš Varcop.