Celkový objem poskytnutých úvěrů ČMSS za jedenáct měsíců překročil částku 27 miliard korun

Obchodní výsledky Českomoravské stavební spořitelny k 30. listopadu 2007 potvrzují trvale rostoucí zájem obyvatel o její produkty a služby. A dokumentují též vysokou výkonnost její obchodní sítě. Cílová částka uzavřených smluv a objem poskytnutých úvěrů vysoce překračují loňské skvělé výsledky. Velmi dobrou bilanci má ČMSS i u dalších produktů, jejichž prodej zprostředkovává. Ze statistik vyplývá, že ČMSS uzavře rok 2007 jako nejlepší ve své dosavadní historii.

Liška poskytuje na bydlení rekordní objem úvěrů

Od počátku roku do konce listopadu poskytla ČMSS 65 954 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v objemu 27,4 miliardy korun. To znamená nový rekord ČMSS a zároveň celého oboru stavebního spoření v České republice. Hodnotu dosaženého objemu poskytnutých úvěrů průkazně dokumentuje i meziroční nárůst, který činí 29,6 procenta.

V listopadu 2007 využili klienti ČMSS na řešení svých bytových potřeb 5968 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v objemu větším než 2,8 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst o 49 procent.

Velký zájem je i o uzavření nové smlouvy o stavebním spoření s Liškou

Celkový počet smluv uzavřených za jedenáct měsíců roku 2007 činí 287 974, tj. nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky. Meziročně to představuje nárůst o 7,9 procenta. Celková cílová částka těchto smluv přesáhla hodnotu 90,9 miliardy korun. Tomu odpovídá i vysoká hodnota meziročního nárůstu: 31,5 procenta.

Jen za listopad 2007 uzavřela ČMSS celkem 29 511 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky. Cílová částka těchto smluv se přiblížila 11 miliardám korun. Meziročně to znamená nárůst o 35,6 procenta.

Velmi dobrou bilanci eviduje ČMSS i u dalších produktů ze své nabídky

Za jedenáct měsíců roku 2007 zprostřed­kovala ČMSS investice do podílových fondů v objemu vyšším než 2,3 miliardy korun. Růst zájmu eviduje ČMSS v případě rizikového životního pojištění, a to zejména u pojištění nesplacené částky úvěru. Celková pojistná částka za období leden až listopad 2007 přesáhla 4,9 miliardy korun. Do konce listopadu t.r. zprostředkovali finanční poradci ČMSS celkem 67 810 smluv o penzijním připojištění. Podstatnou část z nich jako součást finančního programu Liška plus, který kombinuje výhody stavebního spoření ČMSS a ČSOB Penzijních fondů Progres a Stabilita.

ČMSS je v České republice dlouhodobě největší a nejvýkonnější stavební spořitelnou. I nadále je největším poskytovatelem úvěrů na bydlení obyvatelům. ČMSS nabízí přitažlivé úrokové podmínky včetně tarifu Atraktiv zaručujícího úvěr ze stavebního spoření se stálým nízkým ročním úrokem 3,7 procenta, a to až do úplného splacení půjčky. Nárůsty v obchodních činnostech dokumentují vysokou výkonnost odbytové sítě ČMSS. Jejím základem je více než 2500 obchodních zástupců.