Čtvrtý ročník soutěže CEFRES o roční stipendia financovaná Komerční bankou zná své vítěze

V Praze 3.listopadu 2006 - Odborná porota vybrala tři nejlepší práce doktorandů francouzského střediska CEFRES. V soutěži finančně podporované Komerční bankou získali roční stipendium ve výši 75 tisíc korun: Jitka Loskotová (Právnická fakulta Masarykovy univerzity Brno), Lukáš Posolda (Fakulta sociálních věd UK), Zuzana Tóthová (Fakulta sociálních věd UK).

Komerční banka ve spolupráci s CEFRES (Francouzský ústav pro výzkum ve společenských vědách) již od roku 2002 finančně podporuje soutěž, která má za cíl vybrat nejlepší práce českých studentů zaměřené na oblast ekonomie, bankovnictví a finančnictví.

Roční stipendium ve výši 75 000 korun na osobu bude vypláceno v akademickém roce 2006/2007. Peníze určené na tato stipendia, která CEFRES studentům vyplatí, v plné výši poskytne Komerční banka.

„KB prostřednictvím partnerství s řadou prestižních vysokých škol dlouhodobě podporuje nadané studenty a absolventy v jejich profesionálním rozvoji, vědecké činnosti i získávání praktických zkušeností. Vytváření dobrých podmínek pro rozvoj vzdělávání vnímáme jako skvělou investici do budoucnosti. Vzdělaní lidé, odborníci jsou zárukou úspěšného rozvoje celé naší společnosti. Komerční banka, která je významnou finanční institucí na českém trhu, si potřebu vzdělaných a pracovitých lidí plně uvědomuje,“uvedl u příležitosti předání stipendií generální ředitel Komerční banky Laurent Goutard.

„V době, kdy v perspektivě lisabonského procesu, dochází ke sblížení světa vědy a světa obchodu, aby se posílila konkurenceschopnost evropských ekonomik, je výjimečné spojení Komerční banky a CEFRES bezpochyby tím správným krokem,“ řekla ředitelka CEFRES Marie-Claude Maurel.