CCB Finance již letos financovaly ojeté vozy za 3,5 miliardy

Společnost CCB Finance je podle aktuální statistiky sekretariátu asociace leasingových společností za první 3 čtvrtletí roku díky celkové sumě 3,8 miliardy nově uzavřených obchodů na 7. místě žebříčku tuzemských leasingových společností.

Za prvních deset měsíců roku 2003 se prostřednictvím společnosti CCB Finance, která je i podle statistik za první tři čtvrtletí roku největší tuzemskou leasingovou společností v oblasti ojetých vozů, uzavřela téměř 22.000 leasingových smluv na ojeté automobily v celkové pořizovací ceně 3,5 miliardy korun.

V loňském roce za prvních deset měsíců společnost uzavřela 12.871 smluv na ojeté automobily v pořizovací ceně 2,2 miliardy.

V přehledu úspěšnosti jednotlivých regionů vede jasně Praha, kde se prodaly ojeté automobily v celkovém objemu financované částky 1,1 miliardy, což je o 45 % více, než ve srovnatelném období loňského roku.

Vysoký procentuální nárůst počtu uzavřených smluv zaznamenala naše společnost v Moravskoslezském kraji, kde jsem uzavřeli za prvních deset měsíců letošního roku 2.475 smluv, což je o 350 % více, než za prvních deset měsíců loňského roku. Tohoto úspěchu jsme dosáhli hlavně díky aktivitě autobazaru AAA Auto v Ostravě, hodnotí financovanou částku 278 milionů v Moravskoslezském kraji obchodní ředitel společnosti CCB Finance Pavel Ráliš.

Největší nárůst financované částky – na čtrnáctinásobek – zaznamenal Karlovarský kraj, kde se oproti srovnatelnému období loňského roku profinancovalo celkem 71 milionů. Výsledek nás velmi těší, protože právě západ republiky patří k území, kde je díky častým dovozům aut z nedaleké ciziny konkurence mimořádně silná. Naopak nejmenší nárůst objemu financované částky jsme zaznamenali ve Zlínském kraji s 280 uzavřenými smlouvami. To je způsobeno hlavně odrazem úspěchu Brna, kam se řada obyvatel z okolí sjíždí za koupí svého ojetého vozu, vysvětluje obchodní výsledky Pavel Ráliš.

Ing. Dana Tomášková
ředitelka odboru marketingu a komunikace