Catalfamo: Směnka na 3 miliony euro je podvrh

Praha 3. dubna 2003 – Redakce českých medií dnes obdržely kopie zfalšované směnky na tři miliony euro, kterou měl údajně podepsat Paolo Catalfamo, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Invesmart. Součástí zaslaných dokumentů byly také smluvní dokumenty, odhalující informace o některých úvěrech poskytnutých Union bankou, které spadají pod ochranu bankovního tajemství. Paolo Catalfamo jednoznačně popřel, že by někdy takovou směnku podepsal. S odkazem na povinnosti vyplývající z bankovního tajemství také odmítl poskytnout jakékoli informace o obsahu úvěrových smluv, které volně kolují v redakcích českých médií. Catalfamo v této souvislosti potvrdil, že již dnes podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

„Pokud české soudy mohou přijímat rozhodnutí na bázi zfalšovaných dokumentů, vůbec mě nepřekvapuje, že česká média mají k dispozici směnku s mým podpisem,, kterou jsem nikdy nepodepsal. Je to zážitek, který bych v zemi, jež má v průběhu jednoho roku vstoupit do EU, určitě nečekal,“ uvedl Catalfamo.

Catalfamo dále potvrdil, že Union banka a Invesmart podnikly veškeré právní kroky ke změně rozhodnutí soudu o prohlášení konkurzu na akciovou společnost Česká revitalizační. Ta má podle rozhodnutí soudu údajně být nástupnickou organizací Union banky.