Catalfamo: Pracujeme na alternativním plánu záchrany Union banky

Praha 24. únor 2003 – Společnost Invesmart dnes oznámila, že Radovan Vávra a Zdeněk Truhlář byli v představenstvu Union banky nahrazeni Romanem Mentlíkem a Michalem Gaubem. Oba odvolaní členové managementu banku opustili. Novým předsedou představenstva se stal Roman Mentlík, se kterým Paulo Catalfamo v odpoledních hodinách navštívil Českou národní banku s cílem projednat urychlené zahájení schvalovací procedury.

Negativní postoj Ministerstva financí ČR a ČNB vůči Union bance a Invesmartu nedává zahraničnímu investorovi prakticky žádnou šanci předložit životaschopné řešení pro bezprostřední budoucnost Union banky. Paolo Catalfamo, výkonný ředitel Invesmartu a předseda dozorčí rady Union banky, proto zahájil jednání s potenciálními investory. Jejich cílem je příprava alternativního plánu na záchranu Union banky. Společnost Invesmart bude českou veřejnost informovat o dalším vývoji v souladu s postupem jednání. „Slíbil jsem, že s ohledem na klienty a zaměstnance banky budu hledat pozitivní řešení celé záležitosti. Svůj slib dodržím. Pokud je mi známo, dostali jsme lhůtu do 3. března,“ uzavřel Catalfamo.