Časopis The Banker udělil Raiffeisen skupině pět ocenění

Včera večer udělil renomovaný časopis The Banker vydavatelství Financial Times Raiffeisen skupině ve střední a východní Evropě (SVE) prestižní ocenění „Banka roku 2003”. Toto ocenění získala Raiffeisen Zentralbank (RZB) v Rakousku a čtyři dceřiné banky – Priorbank Bělorusko, Raiffeisen Bank Bosna a Hercegovina, Raiffeisenbank Srbsko a Černá Hora a Tatra banka na Slovensku.

RZB obdržela cenu za své úspěchy v oblasti obchodního a investičního bankovnictví a zároveň také za svoji roli centrální instituce rakouské bankovní skupiny Raiffeisen Banking Group, nejsilnější bankovní skupiny v Rakousku, s vedoucí pozicí v oblasti drobného bankovnictví. Tatra banka a Raiffeisen Bank Bosna a Hercegovina získaly ocenění „Banka roku 2003“ již počtvrté. Časopis The Banker je ocenil za vedoucí roli v oblasti technologického pokroku a jejich trvale silnou pozici na lokálních trzích. Rozhodujícím faktorem pro udělení ceny pro Raiffeisenbank Srbsko byly velmi pozitivní obchodní výsledky této banky.

Raiffeisen skupina

Celková bilanční suma Raiffeisen skupiny dosáhla k 30. červnu 2003 výše 50,5 miliard EUR, což bylo o 8,7 procent více oproti konci roku 2002. Zisk před zdaněním za první pololetí 2003 vzrostl o 40,2 procent a dosáhl výše téměř 166 milionů EUR. Skupina Raiffeisen v současné době zaměstnává více než 20 000 osob a se svými 14 dceřinými bankami a více než 700 pobočkami má zastoupení na 15 trzích ve střední a východní Evropě.

Čestmír Ondrůšek
Raiffeisenbank a.s.