„Bytový park Prosek“ dokončen

Praha - 5. prosince 2006 – „Bytový park Prosek“ byl kompletně prodán ještě před dokončením a kolaudací. 99% bytů bylo prodáno ještě před dokončením celého projektu. K dispozici je jeden poslední byt 4+kk o rozloze 90 m2 s terasou. Úspěšnost projektu potvrzuje rostoucí zájem zákazníků o nové, kvalitní a zároveň cenově přijatelné bydlení v dobrých lokalitách. Kolaudace byla úspěšně dokončena tento týden.

„Ve srovnání s ostatními projekty srovnatelné cenové kategorie bývá v době kolaudace prodáno cca 65% – 70%. Jako poslední se většinou prodávají atypické byty větších rozměrů,“ říká Ing. Lenka Medková, zástupce obchodního ředitele společnosti FINEP a dodává: „Bytový park Prosek se pro toto období stává bezesporu nejrychleji prodaným projektem. Jako jeden z hlavních důvodů vidíme zajímavé bytové dispozice a atraktivnost lokality.“

„Bytový park Prosek je pro zájemce přitažlivý například i tím, že leží desítky metrů od nově budované stanice metra C Střížkova, jejíž otevření je naplánováno na rok 2008,:“ říká Pavla Temrová, tisková mluvčí společnosti FINEP a dodává: „v rámci celého projektu bude vysázeno více než 100 nových stromů, více než 5000 keřů a keřových skupin, parkový trávník bude mít rozlohu více než 4000m2.“

Tři nové domy označené J – javor, K – kaštan a L – lípa vyrostly do výšky 7 nadzemních podlaží, s posledními dvěma patry ustupujícími. Největší počet bytových jednotek tvoří byty 2+kk s obytnou plochou od 44,7 m2 do 55,2 m2. Všechny byty mají balkon nebo velkou terasu. Zcela atypické je šesté a sedmé ustupující podlaží, která obsahují nejpřitažlivější byty areálu s krásným výhledem z velkoryse projektovaných teras (až 78 m2). Ve dvoupodlažních suterénních garážích je k dispozici celkem 192 garážových stání a venku pak 139 parkovacích mís­t.

Součástí projektu jsou dvě dětská hřiště. První hřiště má dispozice pro míčové a další hry a je určeno starším dětem. Druhé hřiště je určeno malým dětem, součástí je cca 20 metrová lanovka, pískoviště, altánek na sezení s lavičkami, několik hopsadel pro malé děti, houpačky, prolézačky. Je částečně zatravněné a oplocené, takže se maminky nebudou muset bát o bezpečnost dětí. V rámci projektu je budována i 800 metrů dlouhá in-line dráha.

Lokalita Prosek nabízí mateřskou školu i jesle, dvě základní školy, střední průmyslovou školu a gymnázium. V místní poliklinice funguje lékařská pohotovost. Sportovní vyžití umožní hřiště, tenisové kurty, náročnějším nabízí blízký hotel Duo squash, ricochet, fitness centrum, bazén, saunu a bowling. Velkým lákadlem je letní bobová dráha s vyhlášenou restaurací a letní zahrádkou. Jen několik minut vzdálené je obchodní a zábavní centrum v Letňanech s aquaparkem a zimní ledovou plochou. V shopping parku Tesco si můžete vybrat z několika restaurací a navštívit i multikino.

Jméno lokality Prosek pochází od názvu „prosekati“ nebo „průsek“. Místo s hustými lesy, kudy vedly prosekané stezky.