Bydlení se Skanska může být učiněná Fantazie

P r a h a (11. května 2005) – Pro všechny, kdo touží po bydlení v klidném prostředí uprostřed zeleně, avšak nechtějí se vzdát veškerého městského komfortu, v těchto dnech zahajuje Realitní kancelář Skanska spolu s Centrem financování nemovitostí prodej nových bytů v projektu Bytové domy Fantazie. Na území starých Malešic, mezi ulicemi Heldova a U Tvrze v Praze 10, vyroste v pěti zajímavě řešených bytových domech celkem 80 bytů od nejmenších 1 + kk po rodinné 5 + kk. Při využití Hypotéky Skanska na dvacet let je možné pořídit například byt 1 + kk za měsíční splátky 8 193 Kč při počátečním uhrazení pěti procent z ceny bytu, t.j. 73 159 Kč.

Všechny domy budou pětiposchoďové se dvěma ustupujícími podlažími. Navzájem budou propojené podzemními garážemi s celkem 82 stáními. Každý byt bude mít vlastní sklep a balkón, v 1. až 4. patře se počítá s velkými terasami. Domy také nabídnou zcela bezbariérový přístup. Záměrem architekta bylo v maximální míře využít přirozený sluneční svit, a proto budou na jižní straně domu umístěna francouzská okna. Fasáda objektů bude netradiční, střídají se zde světle a tmavě šedé pruhy, které jsou mezi okny prosvícené oranžovými pásy.

Při plánování bytové výstavby se vždy soustředíme na potřeby budoucích klientů, vycházíme z aktivního přístupu k zákazníkům. Bytové domy Fantazie podle mého názoru bezezbytku splňují představu moderního velkoměstského bydlení v klidném prostředí. Domy navíc poskytnou vysoký standard a originální architektonické řešení, uvedl výkonný ředitel Divize Project Development společnosti Skanska CZ Jiří Poletín.

Původní zástavbu Malešic lze pomyslnou čarou rozdělit na dvě architektonicky odlišné části. V okolí Počernické ulice se nachází zástavba z 50. let, zatímco rodinné a nízkopodlažní obytné domy stojí v okolí Malešického náměstí, kde také vyrostou Bytové domy Fantazie. Malešice nabízejí úplnou občanskou vybavenost (školka, škola, poliklinika) s možností nakupování v nedalekých supermarketech Delvita a Lidl či v nákupním centu Europark Štěrboholy, který se nachází v desetiminutové dojezdové vzdálenosti. Další výhodou je také vynikající dostupnost MHD. Na konci roku 2005 bude otevřena nová stanice metra A navazující na stanici Skalka. Od bytových domů bude vzdálena 15 minut chůze. Fantazie tedy nabídne rychlé spojení do centra města a zároveň bydlení uprostřed zeleně s bohatými možnostmi sportovního vyžití.

V okolí projektu budou nově vysázené okrasné dřeviny jako je ptačí třešeň nebo jeřáb muk. Vzniknou zde také odpočinková místa s lavičkami. Noví obyvatelé tak budou mít uprostřed města k dispozici dostatek soukromí.

Více informací o Bytových domech Fantazie i dalších rezidenčních projektech společnosti Skanska je k nahlédnutí na internetové adrese www.skanskareality.cz. Zde je také možné získat podrobnosti o možnostech financování koupě bytu prostřednictvím Hypotéky Skanska, která je poskytována ve spolupráci s HVB Bank. Klientské centrum Skanska v pražském Kongresovém centru zákazníkům dále nabízí možnost vybrat si z bohaté nabídky obkladů, podlah či dveří a přizpůsobit tak budoucí bydlení osobnímu vkusu do posledního detailu.