Business 24 České spořitelny je nové internetové bankovnictví pro firmy

Business 24 je nová služba přímého bankovnictví, kterou od podzimu tohoto roku nabízí Česká spořitelna pro komerční klientelu. Umožňuje obsluhovat běžné účty v české i cizí měně a provádět bezhotovostní platební transakce pomocí osobního počítače napojeného na internet. Přístup k účtům tak mají klienti komerčního bankovnictví již i prostřednictvím internetu k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, po celý rok.

Rozšíření nabídky internetového bankovnictví České spořitelny je dalším krokem ke zlepšení služeb moderního bankovnictví pro komerční klientelu. Předností Business 24 je pohodlná a cenově velmi výhodná obsluha účtů plus variabilita nastavení rolí uživatelů, řekl Aleš Mamica, ředitel úseku přímé bankovnictví ČS.

Služba Business 24 rozlišuje jednotlivé uživatele dle přístupových rolí ke službě a to disponenty a zmocněné osoby, které mohou přiřazovat disponentům práva – možnost zadávat aktivní nebo pasivní transakce. Prostřednictvím této nové služby je možné zadávat aktivní finanční transakce přímo v aplikaci Business 24 nebo je importovat z účetního programu.

Spolehlivé a moderní zabezpečení služby Business 24 představuje klientský certifikát uložený na čipové kartě, který vydává První Certifikační Autorita (I.C.A.). Použití klientského certifikátu v aplikaci Business 24 je povinné pro všechny typy aktivních transakcí disponentů i administrativních operací zmocněných osob.

Službu Business 24 si mohou klienti sjednat jednoduše i bez osobní návštěvy obchodního místa ČS. Business 24 je dostupný na internetové adrese www.business24.cz v českém a anglickém jazyce. Na internetu je také možné vyzkoušet často užívané funkce Business 24 v demo aplikaci opět v jazyce českém a anglickém.