Burza povolila duální listing emisí ORCO

[Tisková zpráva] Výbor pro kotaci Burzy cenných papírů Praha rozhodl na svém dnešním zasedání o podmínečném přijetí dvou emisí společnosti ORCO Property Group S.A. k obchodování na hlavním burzovním trhu. Rozhodnutí se vztahuje jak na emisi akcií společnosti (ISIN LU0122624777), jež jsou obchodovány již na sekundárním trhu burzy Euronext v Paříži, tak na emisi vyměnitelných dluhopisů (ISIN FR0010108704).

Po delší době jde o první duální listing významných evropských emisí na našem trhu, komentuje dnešní rozhodnutí předseda burzovní komory a generální ředitel pražské burzy Petr Koblic. Svým způsobem jde o příchod emise, která na našem trhu už dávno měla být, neboť stěžejní část obchodních aktivit ORCO se odehrává na českém trhu. Věříme, že příkladu ORCO budou následovat i další emitenti, dodal Koblic.

Plné přijetí na hlavní trh získají emise ORCO poté, co Komise pro cenné papíry schválí znění prospektu emitenta. Proběhnou-li všechny procedury podle předpokladů, mohli bychom ORCO na hlavním trhu přivítat už od 1. února, upřesnil Petr Koblic.

Miloš Růžička
Bison Rose Public Relations