Brokerjet České spořitelny rozšiřuje své služby pro drobné investory a nabízí Investiční plán

Brokerjet České spořitelny (BČS) přichází s revolučním produktem pro drobné investory. Prostřednictvím Investičního plánu mohou klienti investovat drobné a pravidelné částky na kapitálové trhy bez jakékoliv starosti o průběh investování. Své prostředky mohou klienti vložit do vybraných certifikátů a otevřených podílových fondů Erste Sparinvest, dceřiné společnosti Erste Bank.

S naším novým produktem jsme reagovali na potřeby trhu, kdy obecně roste poptávka drobných investorů, kteří nechtějí příliš riskovat. Investiční plán představuje z naší strany krok směrem k široké investiční veřejnosti, uvedl Libor Janoušek, obchodní ředitel a člen představenstva brokerjet České spořitelny.

Investiční plán nabízí klientovi možnost se samostatně rozhodnout, jak velkou částku chce měsíčně vyhradit pro investování, pro který cenný papír je částka určena a který den v měsíci má být investice realizována. Tyto parametry nastaví přímo do obchodní aplikace online brokera na stránkách www.brokerjet.cz . Jednotlivé investice jsou pak provedeny automaticky.

Při investici do certifikátů zaplatí klient pouze 2 EUR + 0,5 % z objemu obchodu. Žádné další poplatky nejsou účtovány. Zavedením Investičních plánů tak brokerjet mění dimenzi produktu „online brokerage“, který byl dosud vnímán jako služba pro majetné a agresivní investory, na produkt pro každého se zájmem o investování.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí Finanční skupiny České spořitelny