BRITSKÁ POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST R&SA VSTOUPILA DO GDII B.V.

Zástupci britské pojišťovací skupiny R&SA (Royal & SunAlliance Insurance Group plc) a D.I.F.I. (Direct Insurance Financial Investments Ltd.) podepsali ve středu 6. června 2007 dohodu o vstupu R&SA do nizozemské společnosti GDII B.V., jejímž jediným vlastníkem byla D.I.F.I. Obě společnosti (R&SA i D.I.F.I.) budou mít v GDII B.V. 50% podíl. Přední světová pojišťovací skupina R&SA zaplatí 120 milionů amerických dolarů v okamžiku stvrzení transakce a dalších 50 milionů amerických dolarů v následujících třech letech. Společnost GDII B.V. zůstane jediným akcionářem DIRECT Pojišťovny, a.s.

GDII B.V. bude i nadále působit v přímém pojišťovacím sektoru ve střední a východní Evropě a také na dalších trzích s vysoce růstovým potenciálem.

D.I.F.I. je mezinárodní finanční skupina podnikající v oblasti pojištění a financí. Působí v Izraeli, Polsku a v České republice. Specializuje se na prodej pojištění motorových vozidel koncovému zákazníkovi, tj. bez pojišťovacích agentů. V Izraeli rovněž poskytuje finanční služby prostřednictvím své finanční pobočky – Direct Investment House.

Doron Schneidman (generální ředitel D.I.F.I.) říká: „Partnerství s R&SA nám pomůže rozšiřovat naše mezinárodní působení. Úspěch, kterého se nám podařilo dosáhnout v Polsku, hodláme zopakovat také na dalších trzích. Nedávno jsme zahájili pojistné operace v České republice a připravujeme se na vstup na ruský trh. Právě ve spolupráci s R&SA spatřujeme základnu pro úspěšné pronikání na tyto trhy. Jsme nadšeni pokračujícím vývojem svých operací a věříme, že si tímto zajistíme postavení vedoucího hráče na mezinárodním trhu přímého pojišťovnictví."

Britská R&SA působí ve více než 130 zemích a je jednou z největších nadnárodních pojišťovacích skupin. Je obchodována na londýnské burze a má již téměř tři staletí dlouhou tradici v pojišťovnictví.

Paul Whittaker (generální ředitel oddělení Emerging Markets R&SA) k právě podepsané dohodě dodává: „Ve východní Evropě nám naše společná majetková účast nabízí silnou základnu k získání vedoucí pozice na trhu přímého pojišťovnictví. V Polsku jsme vybudovali skutečně silnou společnost Link 4 a těšíme se, že svůj úspěšný model zopakujeme také v České republice a v Rusku."

Muki Schneidman (předseda představenstva D.I.F.I.) říká: „Podpis smlouvy s R&SA představuje důležitý krok ve strategii mezinárodního růstu naší skupiny a svědčí o silné důvěře ve schopnost naší společnosti úspěšně rozvíjet podnikání v přímém pojišťovnictví na mezinárodní úrovni."