British Airways zahájila prodej letenek do svého nového Terminálu 5

Praha 16. 4. 2007 - Letecká společnost British Airways začala s prodejem letenek do svého nového Terminálu 5, který zahájí provoz příští rok 27. března. Otevřený Terminál 5 roste na londýnském letišti Heathrow a bude sloužit pouze pasažérům British Airways, kterých odbaví 30 milionů ročně. Celková investice do nového Terminálu 5 dosáhne výše 4,3 miliardy GBP.

Terminál 5 budou využívat výhradně cestující British Airways. Cílovou destinací prvního letu odbaveného z Terminálu 5  – letu BA 302 – bude Paříž. A první cestující, kteří projdou novým terminálem v opačném směru, budou pasažéři letu BA 026 z Hong Kongu. Anna Ingham-Grant, Country Manager British Airways pro Českou republiku, říká: První let z Prahy přistane na novém Terminálu 5 v Londýně dne 27. března 2008 v 10 hodin. Jedná se o let BA 853. Robert Boyle, obchodní ředitel British Airways, uvádí: Cestující, kteří si kupují tyto první letenky na Terminál 5, mají možnost využít novou životní šanci. Nový terminál změní zkušenosti s létáním pro miliony zákazníků British Airways – byl navržen tak, aby cesta byla rychlejší, příjemnější a jednodušší. Překoná to nejlepší, co můžete v současné době nalézt na ostatních letištích.

Nový terminál, který je největším leteckým projektem v britské historii, nabídne cestujícím rychlejší, jednodušší a méně stresující způsob cestování letadlem. Významně se zkrátí fronty spojené s odbavením, zkrátí se také doba čekání na zavazadla a zjednoduší se spojení s dalšími lety. S novým terminálem nastaví British Airways nové standardy pro komfort v letecké dopravě. Provoz nového hypermoderního Terminálu 5 bude založen na využití onlinových služeb, které zkrátí, zjednoduší a zpříjemní celý proces odbavení. Cestující využijí samoobslužných odbavovacích kiosků, pro odbavení zavazadel využijí speciální výtahy.

Pro cestující jsou připraveny další příležitosti, jak si zpříjemnit čas při čekání – mohou nakupovat v celosvětově nejexkluzivnějším nákupním centru v prostoru letiště, ochutnat prvotřídní jídlo v jedné z nejlepších restaurací nebo odpočívat v útulných saloncích, do nichž společnost investovala 60 milionů GBP. Bude to největší komplex letištních salonků na světě, který se bude rozprostírat na ploše 15 000 m2 .

Stěhování do Terminálu 5 bude nejsložitější procedurou v historii letecké společnosti. Je rozplánováno do 4 fází, a to v období mezi 27. březnem a říjnem 2008.