British Airways snižuje ceny palivových příplatků

Letecká společnost British Airways oznámila, že snížila palivový příplatek u letenek ekonomických tříd. Například na trase Praha – New York a zpět ušetří pasažéři více jak 800 Kč.

Snížení palivových poplatků platí od půlnoci 16. 10. 2008. Cestující ekonomické třídy (World Traveller) na dlouhých trasách zaplatí za zpáteční letenku více jak o 800 Kč méně než doposud, pro lety kratší než devět hodin je toto snížení více jak 600 Kč.

Cestující vyšší kategorie ekonomické třídy (World Traveller Plus) zaplatí v přepočtu zhruba o 400 Kč méně, na trasách trvajících méně jak devět hodin zaplatí více jak o 300 Kč méně.

Náklady na palivo jsou stále naší největší nákladovou položkou, která představuje asi 35 % celkových nákladů. I přesto jsme se rozhodli reagovat na pokračující pokles ceny ropy na světových trzích snížením palivových příplatků. Společně se snížením tarifů na dálkových letech si tak naši zákazníci mohou rezervovat letenky do světových destinací za nové, velmi atraktivní ceny, uvedla Anna Ingham-Grant, obchodní ředitelka pro Českou republiku, Slovensko a Maďarsko.