Březen ve znamení investic s ČSOB

[Tisková zpráva] Se začátkem měsíce přichází ČSOB opět s novou zajímavou nabídkou zajištěných fondů.

Březnové fondy nabízejí klientům široké spektrum možností investic – je možné investovat nejen v korunách, ale i eurech a dolarech. Všechny zajištěné fondy přitom klientům nabízejí ochranu investice a mají potenciál zajímavého zhodnocení.

„Zajištěné fondy se opět vracejí do hledáčku drobných investorů. Opět stoupá poptávka a my na ni reagujeme velice pestrou nabídkou březnových zajištěných fondů. V tomto měsíci jsou navíc splatné některé úspěšné zajištěné fondy, jako třeba ČSOB světový click +13. I klienti, kteří budou chtít své výnosy reinvestovat, si budou mít z čeho vybrat. Nemusí přitom volit investice jen do fondů v českých korunách. Nabízíme možnost investic i v dolarech a eurech,“ doplnil k nabídce Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Březnová nabídka zajištěných fondů ČSOB zahrnuje 5 nových fondů:

Global Partners ČSOB Click s pamětí 1

Zajištěný fond s dobou splatnosti v délce 4 let a 7 měsíců, který patří k oblíbeným produktům. V prvním investičním období připíše klientovi fixní výnos ve výši 3 %. Další výnos je ovlivněn vývojem 30 podkladových akcií v koši, kdy každá akcie s pozitivním výnosem přispívá 8 % a akcie s negativním vývojem přispěje svojí skutečnou výkonností. Přitom platí, že tzv. click za třetí a čtvrtý rok nesmí být nižší než click za předchozí období. Maximální celkový výnos tak může dosáhnout až 27 %.

Global Partners KBC Meny 2

Jedná se o ideální produkt pro klienty, kteří chtějí investovat v Eurech. Samotné celkové zhodnocení je závislé na koši tří středoevropských měn (CZK, PLN, HUF). Výnos fondu ke splatnosti (3 roky a 7 měsíců) je dán systémem podmíněného minimálního výnosu, kdy při jakémkoliv růstu koše obdrží klient výnos v minimální výši 12 %. Vzhledem ke 100% participaci klienta je maximální možný celkový výnos fondu neomezeně vysoký.

Optimum fund ČSOB Krátkodobý globální invest 1

Tento fond je vhodný pro klienty, kteří cílují výnosy na období, kdy bude ekonomika v růstové fázi svého cyklu. Investice do tohoto fondu je investicí do koše 30 akcií předních světových společností. Kratší investiční horizont  (3 roky a 7 měsíců) přináší výhodnější a klienty požadovanější likviditu, přičemž všechny výhody zajištěného fondu zůstávají zachovány. Maximální výnos u tohoto fondu není omezen. U tohoto fondu je čtvrtletní průměrování, což dává prostor pro dosažení vysoké (100%) participace při krátké době do splatnosti.

Optimum fund ČSOB Globálního růstu USD 1

Klienti, kteří budou chtít investovat s tímto produktem, investují do koše s 30 akciemi, které patří předním světovým společnostem (Nestlé, Pepsico, IBM). Při 90% participaci klienta je maximální celkový výnos fondu neomezený. Fond nabízí pro klienty i jedinečnou možnost investice v USD. Tento zajištěný fond má vhodný investiční horizont pro investování do akcií: 5 let a 5 měsíců.

Global Partners ČSOB Variabilního růstu 3

Poslední fond v březnové nabídce ČSOB nabízí klientovi investici do koše 30 akcií předních světových firem. Díky nastavení tohoto fondu je v době splatnosti (po 5 letech a 5 měsících) maximální výnos fondu neomezený.