BNP Paribas Asset Management otevírá dva absolutně řízené fondy

V těžkých tržních podmínkách charakterizovaných geopolitickou nejistotou je důležité chopit se nejlepší investiční příležitosti. Proto BNP Paribas Asset Management, jedena z nejvýznamnějších evropských distributorů investičních fondů, přichází se dvěma novými koncepty managementu: Parvest European Bond Opportunities a Parvest Europe Opportunities.

Oba fondy, z nichž první investuje do evropských dluhopisů a druhý do evropských akcií, vyhledávají investiční příležitosti nezávisle na tržních indexech a manažerských stylech. Každý má svůj absolutní výkonnostní cíl a kombinuje aktivní, ale selektivní investování s přísnou kontrolou rizik.

Parvest European Bond Opportunities investuje do evropských podnikových dluhopisů, převážně s ratingem BBB+ až B-. Manažer fondu vyhledává investiční příležitosti mezi dluhopisy, které byly vydány společnostmi, jejichž rating byl v poslední době snížen, avšak zároveň vykazují finanční podmínky potencionálního růstu. Tento inovativní produkt, který je na trhu jedinečný, dává investorům možnost dosáhnout atraktivního výnosu s kontrolou rizika. Fond je spravován kvalitním týmem pro evropské dluhopisy v rámci BNP Paribas Asset Management (3 fondy hodnocené AA společností S&P).

Parvest Europe Opportunities aktivně obchoduje s akciemi na evropských trzích pouze s malými omezeními. Investičním cílem je vyhledávat nejlepší příležitosti nezávisle na manažerském stylu (růstové a hodnotové tituly), nebo velikosti (velká, střední a malá kapitalizace). Management fondu – čistý výběr titulu – je delegován Massachusetts Financial Services (MFS), jednou z nejstarších investičních společností ve Spojených státech, která byla v nedávné době oceněna cenou Global Investor Award v kategorii evropských fondů.

S fondy Parvest European Bond Opportunities a Parvest Europe Opportunities chce BNP Paribas Asset Management uspokojit potřeby klientů, kteří hledají fond, nabízející vysoký výnos v dnešních tržních podmínkách. Tímto také potvrzuje BNP Paribas Asset Management svou novou organizaci, založenou na otevřené architektuře.