Bilance Hypoteční banky v úvěrech pro občany: 150 miliard korun

[Tisková zpráva] Hypoteční banka, největší poskytovatel hypoték na českém trhu, zaznamenala v srpnu další mezník ve své historii: hypotéky speciálně pro občany tvoří v jejím portfoliu celkem 150 miliard korun.

„Naše bilanční suma 150 miliard korun v úvěrech pro občany stvrzuje nejen naši dlouhodobou aktivitu na českém hypotečním trhu, ale také trvalý zájem Čechů o vlastnické bydlení. To, že přinášíme trhu špičkový produkt, dokladuje i náš tržní podíl, který se dlouhodobě pohybuje kolem 30 procent“, komentuje výsledek Jan Sadil, generální ředitel a předseda představenstva Hypoteční banky.

Od začátku historie českého hypotečního trhu poskytly banky přes 536 tisíc hypotečních úvěrů pro občany, hodnota smluvní jistiny se dle statistik MMR ČR k první polovině letošního roku vyšplhala na 805 miliard korun. Hypotéky na bydlení jsou dlouhodobou specializací Hypoteční banky a skutečnost, že je v tomto segmentu jedničkou trhu potvrzuje nejen její bilanční suma, ale i letošní pololetní výsledky: banka poskytla nejvíce nových úvěrů na trhu, a to v objemu 14,9 miliardy korun.

V produktovém portfoliu Hypoteční banky jsou zastoupeny všechny druhy hypotečních úvěrů včetně těch, kdy banka půjčuje na 100 procent ceny nemovitosti. Klienti preferují fixní úrokovou sazbu, doba splatnosti se pohybuje mezi 20 a 30 lety. Průměrná výše hypotéky je 1,6 milionu korun. Mezi dlouhodobé tržní výhody Hypoteční banky patří specializace, špičkový produkt, individuální přístup ke každému klientovi a rychlé zpracování hypotečního úvěru.

Obchodní strategií Hypoteční banky je využití tzv. multibrandu. Hypotéky Hypoteční banky jsou klientům široce dostupné prostřednictvím sítě poboček Hypoteční banky a také ČSOB, dále je nabízí Poštovní spořitelna a také Českomoravská stavební spořitelna. Hypoteční banka sama spolupracuje se sítí externích obchodních poradců a také s fyzickými osobami se specializací na osobní finance.

Za své produkty získala Hypoteční banka několikrát za sebou oborové ocenění Hypotéka roku, přední umístění ve veřejné anketě Zlatá koruna a za své webové stránky také několikrát cenu Web TOP 100. Díky inovativnímu přístupu k hypotékám začala Hypoteční banka jako první na trhu poskytovat hypotéku po webu.