BH Securities, a.s. se rozrůstá ve všech oblastech

Praha, 2. 2. 2006 – BH Securities, jako jeden z největších obchodníků s cennými papíry v České republice, se rozhodl navýšit základní jmění společnosti. Zároveň zahájil letošní rok rekordním nárůstem zobchodovaných objemů akcií.

Společnost BH Securities se rozhodla k 19. 1. 2006 navýšit základní jmění na úroveň 100 mil. Kč. BHS tím značně překračuje požadavek na minimální základní jmění pro společnosti s plnou licencí. „Klientům jsme chtěli dát opět signál o důvěryhodnosti naší společnosti. Navýšení jmění je dalším krokem, kterým potvrzujeme naší silnou pozici na trhu“, potvrdil ředitel BH Securities Zdeněk Lepka.

Neméně důležitým faktem je navýšení objemů zobchodovaných akcií na pražské burze. Rok 2006 zahájil BHS razantním navýšením objemů a poprvé tak překonal objem 10 miliard Kč za jeden měsíc – konkrétně 11,34 mld. Kč za měsíc leden. (http://www.pse.cz/…e/objemy.asp?…).

Poslední informací je potvrzení ratingu (jako první obchodník s cennými papíry v ČR) od společnosti CRA Rating Agency (od 1.1.2006 došlo k převzetí této agentury jednou z největších ratingových agentur MOODY’S Investors Service). MOODY¨S Central Europe, a.s. s ohledem na očekávaný vývoj trhu posoudila a zvážila celkové schopnosti dostát řádně a včas všem svým závazkům a potvrdila dlouhodobý CRA Rating společnosti BH Securities a.s. na úrovni Ba/czBaa+.