Bezpečné platby na internetu s virtuální kartou Cetelem

Cetelem připravil pro své klienty novinku, která slouží k bezpečnému placení na internetu – virtuální kartu. Jedinečnou číselnou kombinaci, kterou klient dostane prostřednictvím SMS na svůj mobilní telefon, lze použít jen na jednu konkrétní transakci. Klienti tak už nemusí mít obavy ze zneužití karty při jejím použití k platbě v internetovém obchodě v České republice nebo kdekoliv v zahraničí. První klienti získají virtuální kartu společnosti Cetelem již na konci června.

Společnost Cetelem rozšiřuje nyní nabídku svých produktů o virtuální kartu, která slouží k platbám za zboží a služby v internetových obchodech. „Díky virtuální kartě a jedinečné číselné kombinaci pro každou transakci mají klienti k dispozici velmi bezpečný nástroj pro platby v internetových obchodech a nemusí se bát, že by jejich karta byla zneužita,“ uvedla ing. Gabriela Pithartová, ředitelka Správy marketingu a komunikace společnosti Cetelem. „Virtuální karta nemá fyzickou podobu, tvoří ji 16místné číslo a klient si ji může nechat zřídit ke své kartě Aura. Pro všechny platby virtuální kartou platí také až 50denní bezúročné období, stejně jako pro naše kreditní karty Aura,“ doplnila Gabriela Pithartová.

Jak virtuální karta funguje?

Na internetových stránkách www.aurakarta.cz zadá klient měnu a přesnou částku, kterou bude na internetu platit, a vyžádá si platební údaje. Na svůj mobilní telefon pak dostane SMS s unikátním datem expirace a 3místným identifikačním číslem (CVC2) pro platbu na internetu. V internetovém obchodě vyplní klient požadované údaje a potvrdí platbu. Zaplacená částka pak bude zaúčtována na jeho účtu ke kartě Aura. Údaje o „fyzické“ kartě Aura se během celé transakce nikde na internetu neobjeví.

Bezpečnost virtuální karty je zajištěna jedinečnou číselnou kombinací data expirace a 3místného identifikačního čísla, která platí pouze pro jednu transakci. Identifikační číselné údaje, které držitel virtuální karty obdrží formou SMS, lze použít nejpozději do 2 hodin od jejich vygenerování a během 2 hodin je možné si vyžádat číselné údaje maximálně 5krát. Pokud se stane, že klient zadá 3krát po sobě chybné údaje, je virtuální karta automaticky zablokována. Virtuální kartu je rovněž možné kdykoliv a zdarma zablokovat na internetových stránkách www.aurakarta.cz.