Bezkonkurenční Liška: Celkový objem poskytnutých úvěrů atakuje 25 miliard korun

Objemy úvěrů i cílová částka smluv za deset měsíců již překonaly výsledky za celý loňský rok. Obchodní výsledky Českomoravské stavební spořitelny k 31. říjnu 2007 potvrzují trvale rostoucí zájem obyvatel o její produkty a služby. Cílová částka uzavřených smluv a objem poskytnutých úvěrů již překonaly maximálně úspěšné výsledky celého předchozího roku. A velmi dobré výsledky vykazuje bilance i u dalších produktů, jejichž prodej ČMSS zprostředkovává.

Rekordní objem poskytnutých úvěrů na bydlení

Od počátku roku do konce října poskytla ČMSS 59 986 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v objemu 24,6 miliardy korun. To znamená nový rekord ČMSS a zároveň celého oboru stavebního spoření v České republice. Hodnotu dosaženého objemu poskytnutých úvěrů průkazně dokumentuje i meziroční nárůst, který činí 27,7 procenta. V říjnu 2007 využili klienti ČMSS na řešení svých bytových potřeb 6255 překlenovacích úvěrů a úvěrů ze stavebního spoření, a to v objemu větším než 3 miliardy korun, což znamená meziroční nárůst o 46,7 procenta. Uvedený objem je novým historickým rekordem ČMSS i novým rekordním výsledkem za celý obor stavebního spoření v ČR.

Vysoký nárůst zájmu o spoření s Liškou

Celkový počet smluv uzavřených za deset měsíců roku 2007 činí 258 483, tj. nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky. Meziročně to představuje nárůst o 9 procent. Celková cílová částka těchto smluv přesáhla hranici 80 miliard korun, a překročila tak loňský celoroční objem. Tomu odpovídá i vysoká hodnota meziročního nárůstu: 31 procent. Jen za říjen 2007 uzavřela ČMSS celkem 33 228 nových smluv o stavebním spoření včetně zvýšení cílové částky. Meziročně to znamená nárůst o 35,9 procenta. Cílová částka těchto smluv přesáhla hodnotu 12 miliard korun. A kvalitu tohoto ukazatele průkazně dokumentuje výše meziročního nárůstu, který činí vynikajících 71 procent.

Velmi dobrá bilance i u dalších produktů z nabídky ČMSS

Za deset měsíců roku 2007 zprostřed­kovala ČMSS investice do podílových fondů v objemu téměř 2,2 miliardy korun. Růst zájmu eviduje ČMSS v případě rizikového životního pojištění, a to zejména u pojištění nesplacené částky úvěru. Celková pojistná částka za období leden až říjen 2007 přesáhla 4,4 miliardy korun. Do konce října t.r. zprostředkovali finanční poradci ČMSS celkem 59 986 smluv o penzijním připojištění. Podstatnou část z nich jako součást finančního programu Liška plus, který kombinuje výhody stavebního spoření ČMSS a ČSOB Penzijních fondů Progres a Stabilita.