Benefiční koncert Marie Rottrové podpořil "děti ulice"

[Tisková zpráva] V neděli 17. října 2010 se v Divadle na Vinohradech uskutečnil benefiční koncert Marie Rottrové ve prospěch Projektu Šance. Marie Rottrová, jedna z patronek projektu, zde vystoupila spolu se skupinou Neřež. Generálním partnerem koncertu byla společnost CETELEM ČR, a.s., která je zároveň jedním z hlavních partnerů Projektu Šance.

Projekt Šance je prvním preventivním a humanitárním programem pro komerčně sexuálně zneužívané děti a mládež, oběti obchodování s lidmi. „V tomto roce je to už patnáct let, co se snažíme pomáhat „dětem ulice“. Dáváme jim příležitost vymanit se z nepříznivého životního osudu, aby nebyly odkázány celý život na pomoc druhých,“ uvedl zakladatel a koordinátor Projektu Šance László Sümegh.  „V pracovní terapeutické dílně v Domě Šance nabízíme alternativní vzdělávání -  klienti zde mají šanci získat základní sociální návyky, díky kterým se mohou zařadit zpět do společnosti,“ dodal L. Sümegh.

Společnost Cetelem podporuje Projekt Šance již tři roky. Během benefičního koncertu převzal L. Sümegh z rukou generálního ředitele Cetelemu Ing. Václava Horáka šek na částku 770 000 Kč, kterou společnost Cetelem letos Projektu Šance věnovala. „Do budoucna je pro nás prioritní podpora nejen samotné činnosti Projektu Šance, ale zejména pracovní dílny. Poskytnout přístřeší a stravu lidem v nouzi je určitě prioritní, ale nejdůležitější je poskytnout klientům práci a naučit je pracovním návykům, jen tak se mohou vrátit zpátky do plnohodnotného života,“ sdělil V. Horák.