Záložna CREDITAS: během loňského roku zdvojnásobení počtu klientů na 5000

[Tisková zpráva] V roce 2010 zdvojnásobila Záložna CREDITAS počet klientů/členů a překonala hranici 5-ti tisíc. Bilanční suma Záložny CREDITAS dosahuje v současné době částky 2,2 mld. Kč.

Záložna CREDITAS je zároveň jednou z mála na trhu, která po celou dobu své 15-ti leté existence hospodařila s kladným hospodářským výsledkem. Nejúspěšnějšími produkty Záložny CREDITAS v loňském roce byly Termínované vklady s úrokovou sazbou od
4 do 5 % p.a.

Zdvojnásobením počtu klientů a dalším navýšením objemu vkladů na téměř 2 mld. Kč se stala Záložna CREDITAS jednou z největších záložen v Čechách a na Moravě. K výraznému růstu obchodních a finančních ukazatelů Záložny CREDITAS přispěla kombinace nově zaváděných finančních produktů a otevření nových poboček v Praze
a Českých Budějovicích.

Všechny produkty Záložny CREDITAS jsou bez pásmového úročení, výše úroku tedy není limitována výší vkladu. Zároveň jsou účty a vklady pojištěny, stejně jako u bank, u Fondu pojištění vkladů. Od 1. ledna 2011 došlo k navýšení maximální částky pojištěného vkladu na 100 000 Eur, pojištění kryje plnou, tedy 100% částku vkladu.

„V loňském roce jsme se aktivní obchodní politikou a zejména nabídkou atraktivních úrokových sazeb stali jednou z největších záložen v ČR,“ říká Petr Rasocha, předseda představenstva Záložny CREDITAS. „Velmi nás potěšilo, že o členství v naší záložně začínají mít zájem například i klienti stavebních spořitelen, kterým byly legislativní změnou znevýhodněny jejich vklady,“ dodává Rasocha.