BAWAG Bank pomůže lidem s autismem

Asociaci pomáhající lidem s autismem - APLA Praha, Střední Čechy, o.s. se podařilo získat silného generálního partnera, kterým je BAWAG Bank. BAWAG Bank podpořila Asociaci nejen finančně, ale také jí pomůže zajistit propagační kampaň, která povede k informování široké veřejnosti o autismu.

Finanční dar od BAWAG Bank bude použit na financování terénních služeb pro lidi s autismem, které jim Asociace v rámci celé České republiky poskytuje. Dle vyjádření ředitelky sdružení Ing. Magdaleny Čáslavské Asociace doposud žádného generálního partnera neměla a je ráda, že ho získali právě v BAWAG Bank. Jak sama říká: „Propojení neziskového a ziskového sektoru je vždy důležité a přínosné pro obě strany. Lidé, kteří nepracují v sociálních službách nebo s lidmi s postižením, si často nedovedou představit, co vše lidé s postižením potřebují. Péče o lidi s autismem je velice náročná a APLA Praha, Střední Čechy se snaží pomoci nejen lidem s autismem, ale i všem těm, kteří o ně pečují, jejich rodinám, odborníkům a institucím. Díky finančnímu daru, který jsme od BAWAG Bank získali, tak mohou naši odborní pracovníci navštívit desítky lidí s autismem u nich doma a poskytnout jim péči v jejich přirozeném prostředí kde žijí. Dále tyto peníze použijeme na zajištění návštěv ve školských zařízeních po celé České republice, kde poskytujeme metodické vedení pedagogům a vychovatelům, kteří mají ve škole nebo školce dítě s autismem. Pedagogy pravidelně školíme jak s těmito dětmi pracovat, jak postupovat v určitých situacích, jak předcházet problémovému chování, jak jim pomoci se zapojit do kolektivu apod.“

Tisková mluvčí APLA Praha, Střední Čechy, o.s. Petra Tuzarová dále dodává: „Vzhledem k tomu, že naše pracoviště je jediné v celé České republice, které poskytuje komplexní služby lidem s autismem, je zájem o naše služby obrovský. Každým rokem zaznamenáváme nárůst klientů a u některých služeb to tvoří až 200%. Finanční podpora, která nám pomůže tento nárůst zvládnout je neocenitelná.“

BAWAG Bank se angažuje v celé řadě charitativních projektů a k tomuto spojení generální ředitel BAWAG Bank Markus Hermann dodává: „Jako společensky uvědomělá firma se snažíme pomoci zejména těm, kteří neměli stejné „startovací podmínky“. Aktivit APLA Praha, Střední Čechy, o.s. si velice vážíme a její pracovníky obdivujeme – pomáhají nejen odbornou péčí, ale snaží se zajistit i finanční prostředky pro rodiny, které se starají o dítě s autismem, díky kterým pak rodiny nemusí hradit náklady na službu sami.“