BAWAG Bank jako mecenáš kultury nominována na cenu Ď

BAWAG Bank byla nominována na Cenu Ď 2007,a to za generální partnerství a podporu Moravského divadla v Olomouci. Cena Ď se uděluje letos již po sedmé.

Pořadatel akce a ředitelem Mecenáš klubu je pan Richard Langer. Záštitu nad letošním ročníkem převzal PhDr. Ondřej Černý, ředitel Národního divadla v Praze, členy Kolegia (hodnotící komise) jsou PhDr. Petr Fejk, ředitel Zoo Praha, PhDr. Michal Lukeš, generální ředitel Národního muzea, Běla Jensen, zakladatelka Stonožkového hnutí, MUDr. Vladimír Koza, zakladatel a ředitel Nadace pro transplantace kostní dřeně a Richard Langer.

Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhne 25. června 2007 od 14:30 hod. v Praze ve Stavovském divadle, Ovocný trh 1. Vyhlašovat se bude deset mecenášů, kteří si odnesou křišťálovou cenu Ď na základě rozhodnutí Kolegia. Jeden mecenáš si pak odnese cenu Ď, kterou určí los.

O ceně Ď

Smyslem Ceny Ď je upozorňovat na pozitivní skutky českých mecenášů a tím upevnit jejich přesvědčení pokračovat v podporování kultury a charity. Smyslem je inspirovat další mecenáše a také snaha naučit děkovat.

Ceny Ď – jako „dík“ uděluje každým rokem pěti až desetičlenné Kolegium pro vyjádření díků českým mecenášům za podporu kultury a charity. Členy Kolegia jsou osobnosti světa kultury a charity v České republice, každý se specializací na jeden obor kulturní nebo charitativní činnosti. Autorem a pořadatelem projektu je Richard Langer, který dal cenám Ď myšlenku a určil směr projektu, se kterým úvodní Kolegium při prvním ročníku cen Ď souhlasilo. Každý rok pak jako autor projektu inspiruje Kolegium k vytváření nových nominačních kategorií nebo zachování kategorií stávajících – podle reakcí veřejnosti, médií a názorů Kolegia, které soustředí a vyhodnocuje. Více informací na www.cenad.wz.cz

Exkluzivním výrobcem cen Ď 2001 až 2007 je známá karlovarská sklárna Moser. Každá cena Ď je tedy nejen symbol díků českým mecenášům, ale také současně nádherné rukodělné sklářské dílo, mající svoji uměleckou hodnotu.