BAWAG Bank CZ a.s. opět podpořila vznik charitativních stolních kalendářů Konta Bariéry 2009

BAWAG Bank CZ a.s. již po čtvrté podpořila charitativní projekt Konta BARIÉRY – celostátní dětskou výtvarnou soutěž „DĚTI MALUJÍ PRO KONTO BARIÉRY“.

V těchto dnech byla ukončeno celorepubliková soutěž, do které se přihlásilo téměř 7 000 dětí ve věku 3 – 15 let z téměř 600 základních a speciálních škol z celé České republiky. Odborná porota vybrala nejlepší obrázky, ze kterých vzniknou charitativní kalendáře pro rok 2009. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo dne 2.6.2008 v re­prezentačních prostorách BAWAG Bank CZ a.s. v Praze na Václavském náměstí. Členy poroty celostátního finále soutěže „Děti malují pro Konto BARIÉRY“ byli ilustrátoři dětských knih Lucie Dvořáková a Josef Paleček a mezi dětmi velmi oblíbený Michal Nesvadba.

Cílem projektu je, mimo jiné, propagace Konta Bariéry, jednoho z nevýznamnějších neziskových subjektů v České republice, ve zvolené věkové skupině zdravých a handicapovaných dětí; současně se jedná o snahu posílit u zdravých dětí povědomí o tom, že je přirozené a že je možné různými způsoby pomáhat zdravotně postiženým vrstevníkům.