BAWAG Bank CZ a.s. hlásí velice dobré výsledky za 1. čtvrtletí 2008

Provozní zisk se zvýšil o 15 % a čisté úrokové výnosy vzrostly o 7 % v porovnání s 1. čtvrtletím 2007.

BAWAG Bank CZ a.s. dosáhla za první čtvrtletí roku 2008 velice dobrých finančních výsledků. Provozní zisk dosáhl výše 49 mil. Kč, což je o 15% více než za 1. čtvrtletí 2007. Bance se podařilo úspěšně snížit o 6% provozní náklady. Čisté úrokové výnosy se zvýšily o 7,3% na 166 mil. Kč. Jak závazky vůči klientům, tak i pohledávky za klienty uspokojivě rostly. Celková bilanční suma se lehce snížila o 1,7% na 29 014 mil. Kč, a to zejména z důvodu snížení zůstatků s bankami (interbank balances). Banka je velice dobře kapitálově vybavena a její kapitálová přiměřenost činí 13,9%.

Nejdůležitější milníky za 1. čtvrtletí 2008

Banka v průběhu 1. čtvrtletí 2008 úspěšně představila několik nových produktů. BAWAG Bank, například, uvedla na trh velice atraktivní spořicí účet i pro eura, představila nové portfolio hypoték či produkty připravené na míru drobným investorům, kteří investují na BCCP nebo kapitálových trzích.

Banka otevřela 4 nové pobočky a implementovala novou verzi internetového bankovnictví, které nabízí jedno z nejvyšších standardů zabezpečení na českém trhu.

“Naše velice dobré finanční výsledky za 1. čtvrtletí 2008 dokazují, že tato instituce je silná a na zákazníka orientovaná banka, která rozumí obchodním a osobním požadavkům zákazníků.

V nadcházejících měsících budeme pokračovat v rozvoji pobočkové sítě a na trh uvedeme několik dalších zajímavých produktů, např. pro menší a středně velké podnikatele či privátní klienty”, říká Markus Hermann, předseda představenstva.