BAWAG Bank CZ a.s. posílila v roce 2005 svoji pozici na českém

BAWAG Bank CZ a.s. je silnou, spolehlivou a dobře kapitálově vybavenou bankou.

Podle auditovaných výsledků za rok 2005 potvrdila BAWAG Bank CZ a.s. svoji pozici deváté největší komerční banky v České republice podle celkových aktiv. Regulatorní kapitál ve výši téměř 4 mld. Kč a kapitálová přiměřenost ve výši 18,64% jsou důkazem toho, že banka je dobře kapitálově vybavena pro svůj další budoucí růst. Stabilní růst v primárních vkladech je důkazem toho, že klienti v BAWAG Bank CZ a.s. vidí důvěryhodného a spolehlivého partnera. “Stavějíce na výborné kapitálové základně ve výši téměř 4 mld. Kč, (TIER I. 3,4 mld. Kč, TIER II. 0,6 mld. Kč), celkových aktivech ve výši 33,6 mld. Kč a dalším vylepšením struktury rizika v úvěrovém portfoliu, BAWAG Bank CZ a.s. je nyní ještě silnějším finančním partnerem pro obchodní aktivity firemní klientely, ale stejně tak i partnerem soukromých osob v otázkách jejich osobních bankovních potřeb”, řekl Markus Hermann, předseda představenstva.

BAWAG Bank CZ a.s v roce 2005 úspěšně ukončila fúzi a podle finančních výsledků vykázala výrazné zlepšení v ziskovosti. “BAWAG Bank CZ a.s. je silným a spolehlivým partnerem a i nadále se budeme orientovat na poskytování služeb klientům v oblastech firemního a investičního bankovnictví, financování nemovitostí (Real Estate Finance), exportního a obchodního financování (Export and Trade Finance) a také budeme poskytovat služby soukromým osobám (privátní a retailové klientele)“, dodává pan Helmut Kasík, člen představenstva zodpovědný za firemní bankovnictví.

BAWAG Bank CZ a.s. úspěšně pokračuje v strategii růstu, kterou představila v roce 2005: rozšířila pobočkovou síť po celé republice (ze 4 poboček v roce 2005 na 14 ke konci března 2006); získala nové tržní segmenty osobního a privátního bankovnictví a výrazně rozšířila portfolio nabízených produktů a služeb. BAWAG Bank CZ a.s. uvedla na trh několik nových produktů, určených především soukromým a firemním klientům. Tyto produkty si ve velice krátké době získaly pozornost a jsou odbornými finančními médii hodnoceny jako jedny z nejlepších na trhu.

BAWAG Bank CZ a.s. by ráda poděkovala všem klientům, obchodním partnerům a správním orgánům za obchodní aktivity a zejména za projevenou důvěru v naší banku v tomto náročném období fúze.