BASF plánuje změnu právní formy na evropskou spo-lečnost (SE)

Představenstvo a dozorčí rada společnosti BASF AG rozhodly o předložení návrhu změny právní formy společnosti BASF AG na ev-ropskou společnost pod názvem BASF SE (Societas Europaea, SE) na valném shromáždění 26. dubna 2007. Sídlem společnosti právě tak jako její hlavní správy má být i nadále Ludwigshafen.

„Evropská společnost je moderní právní formou globální společnosti, jejímž domácím trhem je Evropa,“ uvedl Dr. Jürgen Hambrecht, předseda představenstva BASF Aktiengesellschaft. Změnou na ev-ropskou společnost by se podnikové řízení mělo ještě více posílit. „BASF pokládá právní formu evropské společnosti za vyjádření pod-nikatelské vize Evropy. BASF se snaží zintenzivnit účast zaměstnanců ve společnosti a dostává se tak do role průkopníka v evropském chemickém průmyslu.“

Akcionáři společnosti BASF dostanou 16. března 2007 spolu s po-zvánkou na valné shromáždění i podrobné informace o změně právní formy společnosti. Evropa je pro společnost BASF domácím trhem: v roce 2006 docílila společnost 60 procent svého obratu právě v Evropě a k 31. prosinci 2006 tu zaměstnávala dvě třetiny z více než 95.000 svých zaměstnanců ve světě.