Bankovnictví nové generace – klient na prvním místě

mBank, která v nejbližších týdnech vstoupí na český trh, přichází s klíčovým poselstvím, které zní: Bankovnictví nové generace.

Bankovnictví nové generace vyjadřuje zcela nové pojetí v oblasti přístupu ke klientovi i v bankovních službách. V bankovnictví nové generace je klient pro banku rovnocenným partnerem. Banku zajímají názory, přání a stížnosti klienta a banka dává klientovi možnost je vyjádřit. Banka podporuje zpětnou vazbu, diskuzi mezi klientem a sebou samou. Z tohoto důvodu využívá i nové komunikační kanály, které jsou pro klienta lehce dostupné 24 hodin denně a pomocí kterých se může na banku obracet a vést s ní skutečný rozhovor. V bankovnictví nové generace si klient může zdarma upravovat a měnit svůj účet podle svých představ a využívat pružnou a přehlednou nabídku banky.

Bankovnictví nové generace – nabídka, klient a technologie

Bankovnictví nové generace stojí na třech pilířích. Jsou to nabídka, klient a technologie.

Nabídka je v pojetí bankovnictví nové generace snadno dostupnou a přehlednou sumou produktů, které jsou připraveny k přizpůsobení ze strany klienta. Jednoduše – jedná se o produkty nové generace.

Klient bankovnictví nové generace je klientem samostatným, racionálně uvažujícím o svých financích, klientem, který se nebojí kontaktovat banku a je ochotný jít do interakce. Takový klient je klientem nové generace.

Technologie, která propojuje klienta a banku a na které funguje celé bankovnictví nové generace je založena na pružnosti, jednoduchosti a transparentnosti. Navigace v aplikaci internetového bankovnictví je intuitivní, komunikační kanály jsou obousměrné a připravené pro klientovy dotazy. Vedle tradičních způsobů komunikace proto vystupuje do popředí bankovní blog, videochat pro investory a diskuzní skupiny klientů. Dalšími novými kanály a institucemi, které fungují na bázi technologie nové generace jsou pravidelné společné akce zaměstnanců banky a klientů nebo bankovní rada klientů. Technologie, založená na interakci mezi klientem a bankou a která si dává za cíl jednoduchost a pružnost je technologií nové generace.

Používání bankovnictví nové generace je intuitivní, jednoduché a veškeré základní funkce bankovnictví nové generace jsou zdarma. Při komunikaci je navíc používán srozumitelný jazyk, který vychází z každodenního jazyka, ne složitý finanční žargon. Klient má možnost oslovit banku způsobem, který mu vyhovuje.

Bankovnictví nové generace je novou, lepší variantou dosud existujícího internetového bankovnictví v ČR.

Bankovnictví nové generace je mBank.