Bankomaty ČS v pátek 13. dubna vydaly klientům rekordní sumu peněz

Pro Českou spořitelnu neplatí pověra, že pátek třináctého není šťastným dnem. Naopak pro bankomaty (ATM) České spořitelny byl tento den úspěšný, protože dosáhly hned dvou rekordů - v počtu transakcí i celkové částce vybraných peněz. Klienti přes bankomaty České spořitelny 13. dubna 2007 provedli přes 700 tis. transakcí (13. dubna 2006 to bylo téměř 587 tis. transakcí) a vybrali více než 1,5 miliard Kč (13. dubna 2006 to bylo 1,245 mld. Kč).

Rekordní počty
Rekordní počty transakcí a výběrů z bankomatů České spořitelny
Operace/Datum 13. dubna 2007 15. prosince 2006* Denní průměr roku 2007
Počet transakcí v ATM ČS 712 676 635 951 408 136
Objem peněz vybraných z ATM ČS 1 502 925 400 Kč 1 451 353 600 Kč 719 614 180 Kč

* 15. prosince 2006 – jedná se o rekordní den předvánočního období 2006, tj. od 1.prosince do 23. prosince 2006

Bankomatová síť ČS v současné době sestává z 1 086 multifunkčních bankomatů, které umožňují vedle výběru hotovosti a zjištění zůstatku také změnu PIN, dobití kuponu do mobilního telefonu všech tří operátorů, zadání jednorázového příkazu k úhradě či zjištění stavu bodového konta věrnostního Bonus Programu. Nejnovější funkčností je změna PIN, kterou bankomaty ČS jako jediné na trhu umožňují od září loňského roku. Každý měsíc této nové služby využije kolem tří tisíc klientů.