AXA vstupuje na rumunský trh životního pojištění

[Tisková zpráva] AXA Group informovala o převzetí rumunské pojišťovny Omniasig Life. Tato akvizice značí vstup skupiny AXA na rumunský trh životního pojištění, a to zcela v souladu s jejím cílem zrychlit rozvoj činnosti ve střední a východní Evropě.

Po odkupu menšinových podílů v maďarské, české a polské dceřiné společnosti z rukou EBRD, který byl oznámen v prosinci 2009, představuje převzetí pojišťovny Omniasig Life pro skupinu AXA ve střední a východní Evropě vynikající příležitost k rozvoji odvětví životního pojištění, uvedl Cyrille de Montgolfier, ředitel finanční skupiny AXA pro střední a východní Evropu.

Rumunský trh, který v porovnání se zbytkem EU vykazuje nízkou pojištěnost  životního pojištění (0,4 % , objem trhu životního pojištění v roce 2008 dosáhl cca 0,5 mld. eur), nabízí skupině AXA vysoký růstový potenciál.

Pojišťovna Omniasig Life, která vznikla v roce 1997, prodává pojišťovací produkty prostřednictvím sítě asi 1400 zástupců (z nichž čtvrtina jsou její výhradní zástupci) a v roce 2008 utržila pojistné ve výši 12 mil. eur.

Transakce, kterou ještě musí schválit regulační orgány, by měla být uzavřena během první poloviny roku 2010.