AXA věnovala 20 monitorů dechu pro záchranu životů novorozenců

[Tisková zpráva] Skupina AXA ve spolupráci s Nadací Křižovatka věnovala 20 přístrojů „Babysense“ na monitorování dechu novorozených dětí Gynekologicko-porodnické klinice 1. LF UK a VFN v Praze. Vybavování klinik monitory dechu pomáhá lékařům předcházet syndromu náhlého úmrtí novorozence.

„Skupina AXA v tomto projektu spolupracuje s Nadací Křižovatka již jedenáct let a jsme rádi, že náš dar pomáhá zachraňovat dětské životy,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

Skupina AXA se podpoře klinik v boji proti náhlému úmrtí novorozence věnuje již řadu let. Ve spolupráci s Nadací Křižovatka, s níž spolupracuje od roku 1999, vybavila české nemocnice již vice než 140 přístroji v hodnotě převyšující půl milionu korun.

„Uvědomujeme si svou společenskou odpovědnost a každoročně se snažíme poskytovat svou pomoc dary a sbírkami v charitativních projektech i dobrovolnickou prací našich zaměstnanců,“ uvedl na závěr Marek Zeman.

V České republice je finanční skupina AXA již pátým rokem generálním partnerem projektu Světluška a každoročně přispívá do nadačního fondu částkou 2 miliony korun. Dobrovolníci z řad zaměstnanců se podílejí na stavbě Kavárny Potmě, v níž rovněž asistují v obsluhování nevidomému personálu. Zaměstnanci AXA v letošním roce také uspořádali sbírku pro Domov Sue Ryder. AXA je také generálním partnerem projektu Na zelenou, jenž je zaměřen na bezpečnost dětí při cestě do školy.