AXA věnovala 2 miliony korun Světlušce na pomoc nevidomým

Během včerejšího benefičního večera „Světlo pro Světlušku“ předala finanční skupina AXA Světlušce symbolický šek na 2 miliony korun. AXA je již čtvrtým rokem generálním partnerem tohoto projektu a pomáhá nejen finančně, ale i prostřednictvím dobrovolnické práce svých zaměstnanců.

Skupina AXA věnovala Světlušce během čtyř let již osm milionů korun. Další peníze na pomoc zrakově postiženým pak každoročně putují od našich zaměstnanců a klientů, kteří mohou přispívat do kasiček umístěných na našich pobočkách. Letos jsme takto vybrali téměř 16 tisíc korun, uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA.

AXA podporuje Světlušku nejen finančně. Její zaměstnanci se každoročně jako dobrovolníci podílejí na stavbě Kavárny POTMĚ a na základě speciálního školení pomáhají rovněž nevidomým členům personálu. Kavárna POTMĚ je ojedinělý projekt, který každému umožňuje vyzkoušet si, jak svět vnímají zrakově postižení, kteří zde také hosty obsluhují.