AXA v České republice působí již půl roku

AXA na český trh vstoupila 15. března tohoto roku po převzetí společnosti Winterthur Group. Za půl roku svého působení v České republice zaznamenala výborné hospodářské výsledky.

Zisk AXA penzijního fondu vzrostl v meziročním srovnání jen za první pololetí roku 2007 o 92 % na 681 milionů korun. AXA životní pojišťovna za stejné období o 20 % zvýšila objem aktiv pod svou správou. Nejenže finanční skupina AXA neustále potvrzuje svoji přední pozici na českém trhu, podílí se také na několika charitativních projektech. K významným událostem prvního půlroku působení společností AXA v České republice se řadí i sponzorská smlouva s fotbalovým klubem AC Sparta Praha, díky které se AXA od srpna stala hlavním partnerem týmu a fotbalový stánek na Letné tak nese název AXA Arena.

„Myslím si, že AXA za uplynulého půl roku dokázala, že má svým klientům co nabídnout – ať se jedná o kvalitní mezinárodní zázemí, profesionální individuální poradenství, či inovativní produkty. Osobně mě těší zájem našich klientů o AXA kartu, která jim spoří peníze na důchod. AXA karet se již vydalo téměř 20 tisíc,“ uvedl Petr Žaluda, generální ředitel skupiny AXA pro ČR a SR. „Našim klientům a členům AXA Clubu jsme přinesli i spoustu dalších výhod. Asistenční službou v hodnotě 49 tisíc korun ročně zdarma počínaje a například bezplatným on-line přístupem k účtu penzijního připojištění konče,“ dodal Žaluda.

Bezplatný internetový přístup k účtu penzijního připojištění byl první novinkou, kterou AXA penzijní fond svým klientům představil. Již tři měsíce od zavedení této služby ji využívalo více než 30 tisíc klientů. Další novinkou byla možnost uzavřít smlouvu penzijního připojištění pomocí internetového formuláře. AXA také neustále rozšiřuje výhody členství v AXA Clubu. Počet partnerů AXA Clubu se zvýšil a majitelé AXA karet tak na svých nákupech mohou ušetřit již u 7 společností. Rozšiřuje se tak i možnost, jak snadno a bezplatně zvyšovat částku, která je klientům na jejich účet penzijního připojištění připsána.

V oblasti životního pojištění patří k nejoblíbenějším produktům investiční životní pojištění COMFORT PLUS, které kombinuje komplexní pojistnou ochranu a dlouhodobě výnosné investice. Umožňuje libovolně kombinovat nabízené typy pojištění, které klient může kdykoliv podle vlastní životní situace či potřeb měnit. Spolu s typem pojistné ochrany si klienti volí i vlastní investiční strategii pro investici rezervy jejich pojištění do fondů skupiny AXA. Již přes 18 tisíc klientů, kteří si COMFORT PLUS sjednali, může ocenit komplexnost a flexibilitu tohoto produktu.

V oblasti neživotního pojištění přinesla AXA pojišťovna nové moderní cestovní pojištění, které lze po koupi balíčku aktivovat prostřednictvím jednoho telefonátu. Samozřejmou součástí pojištění je asistenční služba v českém jazyce. Klienti mají možnost vybrat si ze dvou variant pojištění REFERENCE a COMFORT podle preferovaného pojistného krytí. Pojištění lze sjednat na 10, nebo 30 dní případně jako celoroční pojištění, které se vztahuje na opakované maximálně však 90 denní pobyty v zahraničí během celého roku.

Díky sponzorské smlouvě, kterou AXA uzavřela s nejúspěšnějším českým fotbalovým týmem AC Sparta Praha se stadion tohoto klubu stal AXA Arénou. Hlavním cílem finanční skupiny AXA je podpora mládežnického fotbalu a s ním spojený rozvoj nejmodernějšího mládežnického tréninkového centra provozovaného klubem AC Sparta Praha na stadionu na Strahově. Součástí dohody je použití investovaných prostředků i na zkvalitnění služeb poskytovaných v rámci AXA arény.

Finanční skupina AXA podporuje množství charitativních projektů. Je generálním partnerem projektu Světluška, který svými aktivitami pomáhá nevidomým. AXA se tak spolupodílela například na otevření kavárny POTMĚ, či na kurzech pro rodiny s dětmi s kombinovaným postižením. Dlouhodobě AXA spolupracuje s Nadací Křižovatka, která dodává do českých nemocnic přístroje monitorující dech novorozenců. V letošním roce AXA darovala přístroje Fakultní Thomayerově nemocnici, čímž opět přispěla k boji proti syndromu náhlého úmrtí novorozenců. Nově AXA spolupracuje s nadací Partnerství na projektu bezpečných cest do škol Na Zelenou.